Επεκτάθηκε ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως στο Λίνκολνσαϊρ του Σικάγου

ΣΙΚΑΓΟ. Μέλη της τοπικής ενορίας αλλά και κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη για να γιορτάσουν την επέκταση του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου στο Λίνκολνσαϊρ, λίγο έξω από το Σικάγο.

Η τελετή των εγκαινίων για τον νέο χώρο έγινε στην είσοδο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στον αριθμό 1207 της οδού Riverwoods. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την πανήγυρη του Ιερού Ναού με μια δεύτερη Λειτουργία για την Ανάληψη του Κυρίου, η οποία φέτος γιορτάζεται στις 6 Ιουνίου.

Το σχέδιο κατασκευής και επέκτασης της εκκλησίας ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε το 2017. Το κτίριο των 18.600 τετραγωνικών ποδιών περιλαμβάνει μια νέα εκκλησία, ένα παρεκκλήσι και βαπτιστήριο – κολυμπήθρα για ενήλικες.

Το αρχικό κτίριο το οποίο στέγαζε την εκκλησία έχει μετατραπεί σε ενοριακό κέντρο.

«Αυτό ήταν ένα αξιομνημόνευτο ταξίδι μέσω της πίστης μας και εκπληρώνει τα όνειρα που είχαν τα μέλη του Ιερού Ναού της Αναλήψεως εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Αιδεσιμότατος Σωτήριος Π. Μαλάμης (Rev. Sotirios P. Malamis) μέσα από ανακοίνωσή του στον Τύπο.

Παρόλο που κάποιες εσωτερικές εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, η εκκλησία έλαβε άδεια λειτουργίας τη Δευτέρα.

Ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Κυρίου στο Λίνκολνσαϊρ πραγματοποίησε την πρώτη του λειτουργία το 1998 στο γυμνάσιο του Στίβενσον. Μετακόμισε στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Riverwoods το 2001.

*Ο Νέος Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Κυρίου στο Λίνκολνσαϊρ ξεκίνησε να λειτουργεί από την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Πηγή: Facebook

ekirikas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here