Ετήσιο μνημόσυνο πατρός Θεοδώρου Πασπάτη στην Θολό Ρόδου

Τελέστηκε στην ενορία που διακονούσε επί 35 χρόνια, το ετήσιο μνημόσυνο του πατρός Θεοδώρου Πασπάτη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, Κοινότητας Θεολόγου Ρόδου. Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 το πρωί από τον π. Ιωάννη Χαλκιά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ρόδου, ιερέων κοινότητας Παραδεισίου και Σορωνής και των δυο διακόνων.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα του χορού των Ιεροψαλτών προηξήρχε ο κ Δανιήλ Συρόπουλος, Δομέστικος του Καθεδρικού Ναού Ρόδου. Παρόντες ήταν η πρεσβυτέρα τα παιδιά και τα εγγόνια και πλήθος πιστών του χωριού και των γύρω Κοινοτήτων.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο π. Κυριακός Μανέττας, Κληρικός – Εκπαιδευτικός και εφημέριος του Ι. Ναϋδρίου Πανεπιστημίου Ρόδου, αναφερθείς στην πολύχρονη ιερατική διακονία του αειμνήστου ιερέως που ταυτίστηκε με την Εκκλησία και την Κοινότητα την οποία υπηρέτησε επί 25 χρόνια όπως και την Ι. Μονή Παναγίας Καλόπετρας.

Επίσης αναθέρθηκε στον υιό του Αρχιδιάκονο Γεράσιμο Πασπάτη, ευχόμενος να συνεχίσει την πορεία του πατέρα του και να δικαιώσει την Εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη όπου διακονεί.

Είναι γνωστό ότι κοιμηθήκε αιφνιδίως πέρσι, σε ηλικία 67 ετών και υπήρξε χειροτονία του αειμνήστου και Μεγαλοπρεπούς Μητροπολίτου Ρόδου Σπυρίδωνος Συνοδινού όπως και ο Κυριακός Μανέττας ήταν η τελευταία του χειροτονία.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here