Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Λάμψη «1968» και στην Πόλη

Λάμψη «1968» και στην Πόλη παρουσία του Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Η ταινία «1968» της ΑΕΚ προβλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία τουΟικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το ταξίδι της ταινίας «1968» για το ευρωπαϊκό έπος της ΑΕΚ συνεχίζεται και έκανε στάση στην Κωνσταντινούπολη. Η ενημέρωση της ΚΑΕ:

«Η ταινία-έπος της ΑΕΚ BC και του Μάκη Αγγελόπουλου, το «1968», το σενάριο και τη σκηνοθεσία της οποίας υλοποίησε ο Τάσος Μπουλμέτης, «έλαμψε» και στη Βασιλεύουσα των πόλεων.

Στην Κωνσταντινούπολη, πρωτοστατούντος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, προβλήθηκε στις 9 Ιουνίου η ταινία, που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις ανά την υφήλιο εδώ και 16 μήνες. Πόσω μάλλον στην Πόλη της Ιστορίας και των συμβολισμών, στην Πόλη της ΑΕΚ, της Πατρίδας, της Ορθοδοξίας.

Η ταινία προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστικής Σχολής Γαλατά. Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του οικοδεσπότη Γέροντος Μητροπολίτη Δέρκων κ. Απόστολου.

Λάμψη «1968» και στην Πόλη παρουσία του Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιότατος, αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Αλέξανδρο Αγραφιάδη, αντιπρόεδρο του Μορφωτικού Συνδέσμου Μακροχωρίου- Κωνσταντινουπόλεως «το Έβδομον του Βυζαντίου», όπου έγινε αναφορά στις προσπάθειες των απανταχού Μακροχωριτών και γενικά των Πολιτών στην προσπάθεια και την αγωνία που καταβάλουν για τη διατήρηση της γενέτειράς τους μακριά από τις πύλες της λήθης.Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συμμετοχή των ερασιτεχνών του Συνδέσμου «θεατρική ομάδα Ελένης Χαλκούση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μητροπολιτικού Οίκου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here