Οδοιπορικό του OMEGA στην σκλαβωμένη πόλη της Αμμοχώστου

Στο προσκήνιο επανέρχεται η πόλη σύμβολο της κατοχής, η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μετά και την απόφαση του λεγόμενου Υπουργικού Συμβουλίου του Ψευδοκράτους να προχωρήσει με σύσταση μιας ομάδας ειδικών, η οποία θα προβεί σε αρχικό στάδιο σε καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.

Toυ Δημήτρη Χατζηιωσήφ

Στόχος του Ψευδοκράτους το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης υπό τ/κ διοίκηση, με την προοπτική να μετατραπεί σε ένα εμπορικό κέντρο των κατεχομένων.

Το Ομεγα βρέθηκε σήμερα στην Δερύνεια καθώς και στην μοναδική εγκλωβισμένη πόλη στον κόσμο, την Αμμόχωστο,και άκουσε τις ανησυχίες αλλά και τις απόψεις των ε/κ και τ/κ συμπολιτών μας.

Για τους Τουρκοκύπριους το ενδεχόμενο να ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, είναι θετικό για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, ωστόσο τονίζουν την ανάγκη να ανοίξει για τ/κ και ε/κ αντίστοιχα.

Από την πλευρά τους οι ε/κ παρουσιάζονται διστακτικοί στο κατά πόσον το ενδεχόμενο ανοίγματος της περίκλειστης πόλης υπό τ/κ διοίκηση, είναι προς όφελος της Κύπρου, ενώ υποστηρίζουν πως ίσως δημιουργήσει νέα τετελεσμένα είτε ακόμη και αναταράξεις μεταξύ των ε/κ.

Πάρα τις έντονες ανησυχίες που εκφράζουν τόσο οι ε/κ όσο και οι τ/κ, την ίδια στιγμή επιθυμούν μία βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος που θα επιτρέψει την ειρηνική συνύπαρξη σε μια νέα Αμμόχωστο.

Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένa Έθνη δια μέσου τoυ Εκπροσώπου Τύπου Αλίμ Σιντίκ, διαμηνύουν πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here