Το Σάββατο 29 Ιουνίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο προάστιο Redfern του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο προκάτοχος του κ. Μακαρίου, μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, είχε καταφέρει να αναγνωριστεί η ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από το επίσημο κράτος της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας να κατέχει εξέχουσα θέση στο επίσημο κρατικό πρωτόκολλο της Αυστραλίας, μετά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου το Σάββατο, να παραστεί η πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος είχε στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια στην Εσθονία ως βοηθός Επίσκοπος Χριστουπόλεως και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Άγιος Πλάτων στο Ταλλίν της Εσθονίας.

Μέχρι την ενθρόνιση του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επισκέπτεται στα ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και γνωρίζει από κοντά τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής, κληρικούς και λαϊκούς.

Στις 30 Ιουνίου την επόμενη της ενθρονίσεως, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα προεξάρχει της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τη διαδικτυακή πύλη του ομίλου Antenna, στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here