Ένα θέμα που παραμένει ανοικτό, ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου θέμα είναι αυτό της ανέγερσης του κτηρίου του συσσιτίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει η κατασκευή του κτηρίου και ταυτόχρονα να είχε ληφθεί πρόνοια για τους παρακείμενους Μυκηναϊκούς Τάφους.

Ο διάλογος για το εάν χρειάζεται ή όχι ένα τέτοιο κτήριο έχει κλείσει πριν από πολύ καιρό. Αποφασίστηκε ότι το κτήριο χρειάζεται και ολοκληρώθηκε όλη η σειρά της προετοιμασίας για να φτάσει μια ιδέα να έχει πάρει κάθε είδους εγκρίσεις που ο νόμος ορίζει.

Κυβέρνηση, περιφέρεια, εκκλησία και δήμος έχουν συμφωνήσει σε όλα. Μέσα σε αυτούς και η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παρά όμως την συμφωνία των πάντων και την ύπαρξη των χρημάτων το έργο που θα ξεκινούσε αμέσως μετά την επίσκεψη για τον λόγο αυτό του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος δεν έχει ξεκινήσει. Τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν δοθεί σε κάποιο άλλο ανάλογο έργο και δεν μπορούσαν να πάνε για άλλο σκοπό.

Αυτό κάποιοι το παραγνωρίζουν και προσπαθούν μόνιμα να δημιουργούν γραφειοκρατικά ζητήματα που καθυστερούν την έναρξη του έργου σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν ότι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Όλοι αυτοί είναι μια χούφτα άνθρωποι με προσωπικό ίδιο συμφέρον και με κόντρα σε κάθε τι που κάνει ο Παπα-Λευτέρης. Είναι άνθρωποι που τους γύρισε την πλάτη ο Ελληνικός λαός στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές και που δεν τόλμησαν να κατέβουν στις εθνικές.

Αυτοί πολέμησαν το έργο και καθυστερούν το ξεκίνημα του μολονότι όλες οι αρχές, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικές αποφάσεις συμφωνούν με την έναρξη και υλοποίηση του έργου.

Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν όσα παράλογα συμβαίνουν στην υπόθεση του κτηρίου αυτού και των παρακείμενων Μυκηναϊκών Τάφων.

Ο παπα-Λευτέρης, που αν μη τι άλλο έχει τεράστια αποθέματα αντοχής και επιμονής, παλεύει σχεδόν μόνος του. Είναι πια καιρός να δραστηριοποιηθεί περισσότερο ο δήμος, που είναι η σημαντικότερη τοπική αρχή.

Ο δήμαρχος πρέπει πλέον να ενεργοποιηθεί περισσότερο και να σταθεί δίπλα στο παπα-Λευτέρη μέχρι την υλοποίηση του έργου. Είναι πια καιρός να σταματήσει η συνεχής κοροϊδία και ο εμπαιγμός του παπα-Λευτέρη με τεχνάσματα και αβάσιμα προσχήματα, που μόνο σε καθυστερήσεις οδηγούν.

Για το θέμα αυτό ο Παπα-Λευτέρης σήμερα ανάρτησε και το ακόλουθο κείμενο. Να αναφερθεί ότι σήμερα οι άνθρωποι του συσσιτίου είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κωστούρο και του ζήτησαν συστράτευση για να απεμπλακεί από την γραφιοκρατία ένα έργο που μας αφορά όλους και αναδεικνύει και τους Μυκαναϊκούς τάφους.

Γράφει ο παπα-Λευτέρης:

www.helleshop.gr : Πανελλαδική Εξυπηρέτηση Ιδιωτών και Επαγγελματιών για επισκευές smartphones και πωλήσεις λοιπών συσκευώνΥπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Πολιτισμού η Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου. Καταρρέει ο μύθος, λοιπόν, ότι καταστρέφονται οι αρχαιότητες που βρίσκονται στον χώρο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με την ανέγερση του κτιρίου του συσσιτίου, αφού με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αποδεικνύεται περίτρανα ότι όχι μόνο δεν καταστρέφονται οι μυκηναϊκοί τάφοι, αλλά αντιθέτως προστατεύονται και αναδεικνύονται. Το Ναύπλιο θα αποκτήσει έναν νέο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, που θα είναι προσβάσιμος σε όλους.

Το έργο θα λάβει σε λίγο καιρό σάρκα και οστά, ύστερα από πολλούς αγώνες και δικαστικές περιπέτειες που είχαμε. Είναι ένα κτίριο που θα είναι καύχημα για το Ναύπλιο και ειδικότερα για την Ευαγγελίστρια.

Θα δοθεί ένα τέλος στην παραμονή μας μέσα σε προκάτ, που βρίσκονται τα μαγειρεία και τα τρόφιμα με τα ψυγεία με ότι αυτό συνεπάγεται στην προστασία της υγείας και σωστή διαφύλαξη των τροφίμων.

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας τροφοδοτεί σταθερά περίπου 150 ωφελούμενα άτομα, καθώς και έκτακτα περιστατικά με τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα και είδη ένδυσης και υπόδησης μέσα από την Ιματιοθήκη της Αγάπης.

Στο νέο κτίριο θα υπάρχει και χώρος εστίασης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε άστεγο ή οποιοδήποτε θελήσει να τρώει καθημερινά μέσα και όχι στον δρόμο σε κάποιο παγκάκι.

Επίσης μέσα σε αυτόν τον χώρο θα γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από κινητές μονάδες , οι οποίες θα αφορούν π.χ. καρδιολογικούς, ενδοκρινολογικούς, γυναικολογικούς ελέγχους κ.α. στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δηλαδή θα γίνονται δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους , με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων ιατρών της Αθήνας και άλλων ιατρών μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση όλων των συμπολιτών μας, που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν όχι μόνον πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά επιπρόσθετα και προβλήματα υγείας.

Αυτό το έργο θα είναι το σπίτι του κάθε πονεμένου συνανθρώπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here