Η εκκλησία και οι παρακείμενοι τάφοι που βρέθηκαν στην μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου, θα φωτίσουν το παρελθόν.

Ενθουσιασμό σε αυτούς που αγαπάνε την ιστορία, προκάλεσε η αποκάλυψη από τον δήμο Νεάπολης της εκκλησίας και των διπλανών τάφων που βρέθηκαν στην μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου.

Μάλιστα δίπλα στους τάφους βρέθηκαν ράσα, δακρυϊκά μπουκάλια και σταυροειδή σημάδια, εκείνης της περιόδου

Ο Ρασίμ Αρί-δήμαρχος της Νεάπολης σχετικά με το θέμα δήλωσε : ¨ Στην μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου δίπλα στις εκκλησίες κατασκευάστηκαν τάφηκε έγιναν εκεί ταφές. Είναι κάτι το οποίο γίνονταν ώστε αυτοί οι οποίοι κείτονται εκεί να έχουν γαλήνη.

Πρόκειται για εκκλησία μνημείο του 13ου αιώνα και της ίδιας εποχής είναι και οι τάφοι. Φυσικά σε αυτούς τους τάφους που αποκαλύπτονται πολλά ράσα, μπουκάλια δακρύων, σημαντικά εργαλεία εκείνης της εποχής και ιστορικά κειμήλια.

Τώρα στην υπόγεια πόλη, καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα στοιχεία. Το κάθε ένα μας δίνει σοβαρά στοιχεία σχετικά με το σε ποια εποχή και σε ποιόν αιώνα ανήκει.

Έτσι άλλες περιόδους μας περιγράφουν οι στάβλοι των αλόγων, άλλες περιόδους τα κολιέ και άλλες οι εκκλησίες που αποκαλύπτονται.

Είναι σαν ιστορικά έγγραφα τα οποία μας δίνουν πολύ σημαντικά δεδομένα για την διαφώτιση της ιστορίας των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτή την πόλη και την περιοχή….¨

Πηγή : https://tr.sputniknews.com/yasam/201907111039632188-nevsehirde-yeralti-sehrinde-800-yillik-kilise-bulundu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here