Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας εξέφρασε την ανησυχία του και κατήγγειλε τις απόπειρες για γεωλογικές δραστηριότητες με σκοπό τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Προστέθηκε και η Αρμενία στις χώρες οι οποίες αντιδρούν στις δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας στην ανακοίνωσή του αναφέρει:”Αισθανόμαστε βαθιά ανησυχία για τις δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στα ΒΑ της Κύπρου.

Οι δράσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στην Κύπρο και στο λαό της και καλούμε την Τουρκία να τερματίσει όλες τις δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου.”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην ένταση με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε δηλώσει πως ” ΗΤουρκία αποφασίζει το τι θα κάνει στην υφαλοκρηπίδα της”.

Πηγή : https://tr.sputniknews.com/avrupa/201907101039629939-ermenistan-turkiyenin-dogu-akdenizdeki-sondaj-calismalarini-kinadi/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here