Η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ενδεχομένως και τον ΕΦΚΑ.

Στην ματαίωση του διαγωνισμού προμήθειας νέων ταυτοτήτων προχώρησε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το ΑΦΜ του κατόχου, τον ΑΜΚΑ, ενδεχομένως τον Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ κλπ., ούτως ώστε πλέον να μην είναι απλά ταυτότητα αλλά μία ολοκληρωμένη «Κάρτα του Πολίτη».

Βεβαίως, αυτό σημαίνει αυτόματα πως και η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο πλέον, αφού θα πρέπει να κηρυχθεί νέα διαγωνιστική διαδικασία με πρόσθετες προδιαγραφές.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει ίσως η μόνη χώρα της ΕΕ με τόσα επισφαλή έγγραφα ταυτοποίησης, λόγος για τον οποίο έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις και συνέπειες αναφορικά με την άνεση της μετακίνησης των πολιτών της ακόμα και εντός Σένγκεν.

Η σχετική του ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Πηγή : news247.gr

Θοδωρής Παναγιωτίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here