Η στιγμή της συνάντησης των δύο παλαιών φίλων Ειρηναίου και Ιερωνύμου ήταν συγκλονιστική.

Χθες το βράδυ ξετυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Ήταν η στιγμή που τον επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο « αρχιτέκτων» της μεταφοράς του από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, ο Πρωθιεράρχης που τον πήρε από την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη όπου βρισκόταν και τον μετέφερε σε ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο θα του προσφερθεί η κατάλληλη περίθαλψη και φροντίδα αλλά και θα συναναστρέφεται με ανθρώπους που θα τον αγαπούν και δεν θα θέλουν να έλθει μία ώρα πιο γρήγορα το τέλος του.

Η στιγμή της συνάντησης των δύο παλαιών φίλων Ειρηναίου και Ιερωνύμου ήταν συγκλονιστική.

www.helleshop.grΟ Πατριάρχης Ειρηναίος μόλις αντίκρυσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο άνοιξε τα χέρια του και τον αγκάλιασε με αγάπη , ψελλίζοντας ένδακρυς «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ» και φιλώντας συνεχώς τα χέρια του Αρχιεπισκόπου.

Στην προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να ασπαστεί το χέρι του, ο Ειρηναίος δεν τον άφηνε . Αντιθέτως έπιανε τα χέρια του εκείνος και τα χάδευε και στη συνέχεια επέκτεινε το χάδι του στα γένια του Αρχιεπισκόπου, όπως φαίνεται και στις φωτό.

Κάποια στιγμή του είπε ο Αρχιεπίσκοπος

– Άσπρισα από τότε που έχετε να με δείτε ε;

Και ο Ειρηναίος χαμογέλασε δείχνοντάς του και τα δικά του λευκά γένια.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε στο νοσοκομείο ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης, Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ και ο κληρικός που έφερε εις πέρας επιτυχώς τον σχεδιασμό και την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να προσφέρει την σωστή περίθαλψη και να δώσουν όλοι πρόθυμα την αγάπη που στερήθηκε ο Πατριάρχης Ειρηναίος στα 15 χρόνια εγκλεισμού και εγκατάλειψης μέσα στο κελάκι του στον Πανάγιο Τάφο.

Για τον Αρχιμ. Νικόδημο Φαρμάκη και για όσα υπέστη εξαιτίας της γενναίας πρωτοβουλίας που ανέλαβε κατά τις Πατριαρχικές εκλογές το 2002 με την κάλυψη και ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, μίλησε προχθές εν Συνόδω ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς αυτούς που φλυαρούν και ανακατεύουν από φθόνο.

Παράλληλα παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αρχιμ. Νικόδημο τον οποίο έχει ως γνωστόν αναβαθμίσει σε τσάρο των οικονομικών της Εκκλησίας.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου , στο δωμάτιο της κλινικής που νοσηλεύεται ο Πατριάρχης Ειρηναίος ήταν και ο Αρχιμ. Ειρηναίος Γιακουμάκης που έχει υποστεί τα πάνδεινα χάρη στην πιστότητα και αφοσίωση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια προς τον κυνηγημένο Πατριάρχη κοντά στον οποίο υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος.

Εκεί γύρω ήταν και οι μοναχές από την αδελφότητα του Αρχιμ. Διονυσίου Καλαμπόκα που ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος τον καταδιώκει και έχει βαλθεί να τον εξαφανίσει όπως λέγει.. Προφανώς αυτό θα είναι και το μοναδικό έργο που θα αφήσει πίσω του ως Θεσσαλιώτιδος!

Αλλά καλό είναι να μην βιάζεται, καθ´οτι άλλαι αι βουλαί του Υψίστου!

Οι δύο μοναχές που είναι μαζί με τον Πατριάρχη Ειρηναίο διαθέτουν άριστες νοσοκομειακές γνώσεις και είναι για να τον εξυπηρετούν νυχθημερόν σε ότι χρειάζεται.
Άφησα για το τέλος τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον δοκιμαζόμενο Πατριάρχη για να αποτελέσουν τα λόγια αυτά την κατακλείδα του κειμένου μου.

– Καλώς ήλθατε Μακαριώτατε! Του είπε με τρεμάμενη από συγκίνηση φωνή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Καλώς ήλθατε στην πατρίδα μας την Ελλάδα!

Σας φέραμε εδώ για φροντίσουμε και για να σας κάνουμε καλά. Και οι γιατροί εδώ που ήδη σας φροντίζουν μας λένε ότι θα γίνετε γρήγορα καλά.

Αργότερα θα πάμε και στο δικό μας κέντρο στο Δήλεσι για Λογοθεραπεια και αποκατάσταση. Και όταν γίνετε εντελώς καλά θα πηγαίνουμε μετά μαζί παντού. Θα πηγαίνουμε όπου θέλετε!

Στο άκουσμα των λόγων αυτών ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκλαιγε σαν παιδί και μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που δάκρυσε πολλές φορές κατά την παραμονή του στον Πατριάρχη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα έγραψε μία λαμπρή σελίδα στην πορεία του ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Με την αποφασιστικότητα που έδειξε να φέρει τον ασθενή και εγκαταλελειμένο Πατριάρχη Ειρηναίο στην Ελλάδα για να γίνει καλά, διέσωσε το κύρος όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη ζωή της Εκκλησίας μας υπάρχουν οι καντηναλάφτες και οι καντηλοσβήστες!

Κάποιοι φρόντισαν να σβήσουν τα καντήλια πριν μερικά χρόνια. Και έρχεται σήμερα ο Ιερώνυμος και τα ανάβει ξανά για να βλέπουμε τη φλόγα τους και να θυμόμαστε και να σκεφτόμαστε σωστά.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος σημαδέψει με κόκκινο μελάνι το σημείο εκείνο που ένας Πατριάρχης παύεται και με σαθρά στοιχεία του σβήνουν το καντήλι και τον αφήνουν στο έλεος του Θεού , θα υπάρξει σίγουρα άλλη υποδοχή και αντιμετώπιση στην υπεροχική και γενναία πράξη του Ιερωνύμου να φροντίσει και να διασώσει στο παρά 5 ´ ακριβώς έναν εμπερίστατο Πατριάρχη και να ανάψει ξανά το καντηλάκι του Ειρηναίου.

Πηγή : http://newpost.gr/ellada/5d6a1ee0e19af89578c21fa1/to-sygkinitiko-antamoma-toy-patriarhi-eirinaioy-me-ton-arhiepiskopo-ieronymo-eikones?fbclid=IwAR3XdQlAW7jBDHIDcRysBYVDYMUBnO8lI9k_18FBpo4JwuM09OWDWGqSf2E

Φωτογραφίες του κ. Τζούμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here