Νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνουν την άφιξη της Προέδρου στην Κάρπαθο το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβριου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάζεται αρχικά θα επισκεφθεί την Όλυμπο και το Μεσοχώρι, εκτιμούμε ότι δεν θα αφήσουν έξω το χωριό Σποα.

Την επόμενη μέρα οι πηγές μας λένε ότι θα βρεθεί στο εκκλησιαστικό μέγαρο Απεριου, ας σημειωθεί ότι ο Δεσπότης απουσιάζει στο Φανάρι για την εκεί σύνοδο και τον εκπροσωπεί ο πατήρ Αμβρόσιος Μαναρουλάς. Στην συνέχεια θα κατέβει στην πρωτεύουσα Πηγάδια και στο Δημαρχείο θα αναγορευθει Επίτιμος Δημότης Καρπάθου και θα γίνει ανταλλαγή δώρων.

Την Δευτέρα θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των τιμητικών εκδηλώσεων για την Επανάσταση της 5η Οκτωβρίου 1944. Θα ξεκινήσει από τον Ανδριάντα στο χωριό Μενετές, θα συνεχίσει στην Αρκασα για την Ιμακολατα και θα καταλήξει στο Απέρι για το κλείσιμο των εορτασμών.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το πρόγραμμα είναι σίγουρο ότι θα προκάλεσει τουλάχιστον έκπληξη και δυσάρεστη εντύπωση η παρουσία της Προέδρου στο χωριό Απέρι μια μέρα νωρίτερα από την 5η Οκτωβρίου, αφού είναι κοινός πια αποδεκτό ότι η Επανάσταση ξεκίνησε από τις Μενετές.

Πηγή : https://www.karpathiakanea.gr/%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%bf/?fbclid=IwAR0ST4JGFxU4b-Xx9vsMBeSr2Dr2LSbHo52Zk1Sa_YoD76o4JGrwArTF66Y

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here