Πριν ακριβώς από 14 χρόνια η Ελλάδα και η εκκλησία αποχαιρετάει τον αγαπητό σε όλους αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τον άνθρωπο που αγάπησε ολόκληρη η οικουμένη Το αίσθημα αγάπης που έδειχνε απέναντι στους νέους είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα μείνει και δεν θα ξανά εμφανιστεί από κάποιον άλλον αρχιερέα.

Η ξακουστή φράση <<ελάτε στην εκκλησία όπως είστε ακόμη και με το σκουλαρίκι>> είναι μια φράση που εκείνη την εποχή αποτέλεσε ορόσημο τόσο για την εκκλησία όσο και για την κοινωνία Εκείνη την περίοδο η νεολαία προσέγγισε για πρώτη και τελευταία φορά την εκκλησία.

Ίσως επειδή είδε τον Θεό με άλλη οπτική ματιά μέσα από τα μάτια του αγαπητού σε όλους μας Αρχιεπισκόπου που δέσποζε στην ελπίδα των νέων γιατί αυτή είναι η συνέχεια του αύριο.

Δυστυχώς η εκκλησία έχασε έναν αληθινό Ηγέτη που προσπάθησε και κατάφερε να αγγίξει αυτή την ελπίδα. Πράγμα αδύνατο για την σημερινή ηγεσία. Διότι δεν δέσποζε στα πρωτεία αλλά στους νέους. Στην αφορμή που το αύριο ίσως γίνει λίγο καλύτερο από το σήμερα.

~ Αιώνια η μνήμη ~

28/01/2008 – 28/01/2022

Νικόλαος Μαρούδας – Πνευματικό τέκνο του Γέροντος Αθανασίου Μισσού 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here