Μια φορά ένας άντρας επισκέφτηκε ένα κουρέα να του κόψει τα μαλλιά του και να του ξυρίσει τα γένια του που είχαν μεγαλώσει αρκετά.

Καθώς ο κουρέας τον περιποιούνταν ξεκίνησαν μια κουβεντούλα. Συζήτησαν για πολλά και διάφορα πράγματα ώσπου τελικά κατέληξαν να μιλήσουν για τον ίδιο τον Θεό.
-“Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.” : είπε ο κουρέας με ένα ύφος γεμάτο αυτοπεποίθηση.

-“Γιατί το λες αυτό;” : ρώτησε ο πελάτης.

-“Μπορώ να σου το αποδείξω εύκολα , δεν έχεις παρά να βγεις έξω στο δρόμο και να το δεις και μόνος σου. Πες μου λοιπόν ΕΑΝ ο Θεός ΥΠΑΡΧΕΙ τότε γιατί υπάρχουν τόσοι άρρωστοι άνθρωποι; Θα υπήρχαν εγκαταλελειμμένα παιδιά;

ΕΑΝ ο Θεός ΥΠΗΡΧΕ δεν θα υπήρχε ούτε τόσος πόνος στον κόσμο ούτε δυστυχία. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Θεό που νοιάζεται και αγαπά τα παιδιά του να επιτρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά τα κακά.” : είπε ο κουρέας.

Ο πελάτης το σκέφτηκε λιγάκι, μα δεν απάντησε, δεν ήθελε να ξεκινήσει καβγά.
Ο κουρέας τελείωσε την δουλειά του και ο πελάτης φρεσκαρισμένος και ανανεωμένος ξεκίνησε να φύγει από το κουρείο.

Με το που βγήκε απο την πόρτα αντίκρισε έναν άνθρωπο στο δρόμο με μακρυά και βρώμικα λιγδιασμένα μαλλιά απεριποίητα και γένια βρώμικα και μεγάλα.
Αστραπιαία επέστρεψε στο κουρείο και κοιτώντας τον κουρέα του είπε:

-“Ξέρεις κάτι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν.”

-“Είμαι εδώ, και είμαι κουρέας. Και μόλις σε κούρεψα και σε ξύρισα!” :είπε ο κουρέας με έκπληξη στο βλέμμα του.

-“Όχι! Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν δεν θα βλέπαμε στο δρόμο ανθρώπους με μακρυά και βρώμικα απεριποίητα μαλλιά και αξύριστα γένια.” : είπε αποφασιστικά ο πελάτης.

-“ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ άκου να σου πω οι κουρείς ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.” : είπε ο κουρέας με αγανάκτηση.

-“ΑΚΡΙΒΩΣ! Αυτό είναι το νόημα! Ο Θεός με το ίδιο σκεπτικό ΥΠΑΡΧΕΙ επίσης! Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι άνθρωποι δεν έρχονται κοντά Του και δεν Τον αναζητούν για βοήθεια. Γι αύτο υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.”

Και η αναζήτηση για βοήθεια γίνεται με μια ταπεινή προσευχούλα, και όσοι θυμάστε την ιστορία με τον Τελώνη και τον Φαρισαίο θα ξέρετε ότι : Πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται καὶ ὁ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται -> for everyone who exalts himself will be humbled, and he who humbles himself will be exalted!

Πηγή: Ονούφριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here