Πρόγνωση Καιρού

Παρασκευή 1 Μαρτίου 

Καιρός αίθριος σε όλα τα τμήματα απο την αρχή έως το τέλος της ημέρας. Σταδιακά την νύχτα νεφώσεις θα καλύπτουν μεγάλο μέρος του νομού ενώ δεν αποκλείονται τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο δυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν πρόσκαιρα το μεσημέρι τα 4-5 μποφόρ σε όλα τα τμήματα του νομού.
Το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι θα φτάσουν τους 14°C στα βορείοτερα και τους 15°C στα νοτιότερα νησιά.

Την νύχτα ωστόσο θα παραμένει η ψυχρούλα με τον υδράργυρο να δείχνει 11 στα βορειότερα και 12 στα νοτιότερα τμήματα.

Στα ορεινά ακόμα ποιο κάτω θα δείξουν τα θερμόμετρα οπως ειναι φυσικό άλλωστε : απο 8 έως 13°C βαθμούς.

Υγρασία : 55% – 88%

Σαββάτο 2 Μαρτίου

Επιστρέφει η αστάθεια στο νομό η οποία θα είναι ποιο έντονη στα νοτιότερα και ανατολικότερα νησιά του νομού όπου και αναμένεται να σημειωθούν φαινόμενα με την μορφή μπόρας σε Κώ , Σύμη , Ρόδο απο τις προμεσημβρινές έως τις βραδυνές ώρες ανα διαστήματα.

Λιγοστές αλλα υπαρκτές πιθανότητες υπάρχουν και για Νίσυρο και Τήλο τις ίδιες ώρες.

Το βράδυ φαινόμενα θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι της Πάτμου της Λέρου των Λειψών και της Καλύμνου ενώ πρός τα μεσάνυχτα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να πέρνουν την μορφή καταιγίδων που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Καστελλόριζο , Κάσος και Κάρπαθος αν θα δεχτούν φαινόμενα θα είναι με την μορφή ψιχαλισμάτων η ασθενής βροχή. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι παραμένουν απο δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει το μεσημέρι τα 4-5 μποφόρ και στην συνέχεια θα εξασθενήσουν περαιτέρω σε όλα τα τμήματα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο :
Βόρεια : απο 12 έως 15°C
Νότια : απο 13 έως 16°C
Ορεινά : απο 10 έως 14°C

Υγρασία : 60% – 90%

Κυριακή 3 Μαρτίου

Καταιγίδες ανα διαστήματα θα σημειώνονται απο τα χαράματα σε Πάτμο , Λέρο , Λειψούς , Κάλυμνο και Κώ ομως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματούν και μέχρι της 09:00 ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει σε αυτά τα νησιά και θα καταστεί σταδιακά αίθριος για το υπόλοιπο του 24ώρου.

Καταιγίδες θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες σε Νίσυρο , Τήλο , Χάλκη , Ρόδο και Σύμη που μέχρι το μεσημέρι θα εχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτά τα νησιά.

Στο Καστελλόριζο φαινόμενα με την μορφή μπόρας αναμένονται το μεσημέρι ομως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί.

Κάσος και Κάρπαθος θα έχουν ενα σύντομο πέρασμα πολύ νωρίς το πρωί και στην συνέχεια σαν να μην έγινε τίποτα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ ωστόσο απο τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενταθούν αρχικά στα βορειότερα τμήματα στα 5-6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα στα επίσης 5-6 μποφόρ.

Τα μεσάνυχτα θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ μόνο στα βορειότερα του νομού.

Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι θα προλάβουν να ανέβουν στους 17°C με 18°C βαθμούς ομως την νύχτα θα σημειώσουν πτώση και θα κατρακυλήσουν και πάλι στους 10 στο βόρειο συγκρότημα του νομού και στους 11 στο νότιο.

Στα ορεινά ο υδράργυρος θα πέσει στους 8 βαθμούς ενώ το μεσημέρι θα εχει προλάβει να ανέβει στους 16°C

Υγρασία : 65% – 85%

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here