Πρόγνωση Καιρού – Τριημέρου 23, 24, 25 Μαρτίου 2019, στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στα Δωδεκάνησα με μοναδική παραφωνία τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά

Σαββάτο 23 Μαρτίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα νησιά του νομού καθ όλο το 24ώρο.
Εξαίρεση η Ρόδος όπου τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν στα κεντρικά νεφώσεις και θα δώσουν καταιγίδα συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Μέσα στο μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σταδιακή ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι άνεμοι από το πρωί στα βόρεια τμήματα, που αρχικά θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ μέχρι περίπου το ύψος της Κω, ενώ από Κω και νοτιότερα και κυρίως στη Ρόδο δε θα πνέουν παραπάνω από 2-3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα, θα ενισχυθούν και στα νότια τμήματα και αναμένεται να φτάσουν έως το βράδυ τα 6-7 μποφόρ.

Παράλληλα νέα ενίσχυση θα παρουσιάσου στα βόρεια από το απόγευμα και θα φτάνουν μέχρι την νύχτα τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ σε όλα τα βόρεια τμήματα καθώς και στο Καρπάθιο.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ του Σαββάτου που θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα από 13.. έως 19°C και από 14.. έως 20°C στα νότια. Στα ανατολικά της Ρόδου ο υδράργυρος θα ακουμπήσει τους 21°C βαθμούς το μεσημέρι.

Υγρασία : 60 – 90%

Κυριακή 24 Μαρτίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα νησιά καθ όλο το 24ώρο.

Άνεμοι βοριάδες με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.
Ανατολικοί ανά διαστήματα στην Ρόδο, κάτι που σημαίνει πως θα επηρεάζουν αρκετά και την πόλη της Ρόδου ακουμπώντας στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ επίσης, μέχρι και το βράδυ.
Από το βράδυ και μετά προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με αρκετό κρύο ειδικά το ξημέρωμα. Στα βόρεια από 10°C έως 16°C , στα νότια 11°C έως 17°C και στα ανατολικά της Ρόδου 19°C βαθμούς.

Υγρασία : 50% – 85%

Δευτέρα 25η Μαρτίου

Αίθρος προβλέπεται ο καιρός στον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 σε όλα τα τμήματα του νομού.

Ενισχυμένοι ωστόσο θα παραμένουν οι άνεμοι, κυρίως μέχρι το ύψος της Κω, ενώ από κει και νοτιότερα συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου θα εξασθενούν από το ξημέρωμα.
Στην Ρόδο ενώ αρχικά θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ γρήγορα θα πέσει η ένταση τους στα 3-4 μποφόρ και μάλιστα θα στραφούν σε νοτιάδες.
Στα βορειότερα τμήματα θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στα 6-7 μποφόρ μέχρι και το βραδυ όπου θα εξασθενούν.

Σε χαμηλά επίπεδα θα συνεχίσουν να κυμαίνονται οι θερμοκρασίες την 25η Μαρτίου.
Στα βόρεια νησιά απο 9°C έως 16°C , στα νότια από 10°C έως 17°C , και στα ορεινά από 6°C έως 15°C.

Υγρασία : 45% – 80%

Καλό τριήμερο – Χρόνια Πολλά

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here