Πρόγνωση Καιρού – Σάββατο & Κυριακή 30 & 31 Μαρτίου 2019, στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Παραμένει άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά

Με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα ξεκινήσει το Σαββάτο, που το μεσημέρι δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια παροδική μπόρα στην κεντρική και ανατολική Ρόδο μόνο. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Στα υπόλοιπα νησιά η μέρα θα κυλάει με αραιές νεφώσεις και μεγάλα ανοίγματα.

Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλάει με αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα θα πυκνώνουν στα βορειότερα του νομού και δεν αποκλείεται τις βραδυνές ώρες να δώσουν βροχές μέτριας έντασης σε Πάτμο , Λειψούς και Λέρο. Πριν τα μεσάνυχτα θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 7 ενδεχομένως και τα 8 μποφόρ σε Πάτμο, Λειψούς, και Αστυπάλαια.
Βορειοδυτικοί, 6-7 μποφόρ σε Κάλυμνο και Κω.
ΒΔ, 5 μποφόρ στη Νίσυρο.

Ανατολικοί αρχικά και έπειτα από διάφορες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι σε Τήλο, Χάλκη, Ρόδο, και Σύμη χωρίς να ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.
Ανατολικοί , 4 μποφόρ στο Καστελόριζο.
Βοριάδες σε Κάσο και Κάρπαθο 6-7 μποφόρ.

Ενισχυμένοι θα συνεχίσουν να είναι οι άνεμοι και την Κυριακή, οι οποίοι αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς σε όλα πλέον τα τμήματα φτάνοντας τα 5-6 και στο Καρπάθιο τα 7 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι θάλασσες Ρόδου και Καστελόριζου όπου δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι θερμοκρασίες το Σάββατο όπου θα κυμανθούν από 11… εως 15°C στα βόρεια, από 12… έως 16°C στα νότια, και από 9…έως 14°C στα ορεινά.

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα την Κυριακή , από 12… έως 16°C στα βόρεια, από 13… έως 17°C στα νότια, και από 10… έως 15°C στα ορεινά.

Υγρασία Σαββάτου : 55-87%
Υγρασία Κυριακής : 50-85%

Καλό Σαββατοκύριακο

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here