•Στα ίχνη του δράστη η Αστυνομία

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση κλοπής των ταμάτων από την την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιον Ορος, καθώς βρέθηκαν.

Τα τάματα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή δίπλα από τη Μονή Ιβήρων, με τον δράστη ωστόσο να διαφεύγει και την αστυνομία να συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.Βρέθηκαν όμως σημάδια από την περπατησιά του στο στασίδι που ακούμπησε την εικόνα για να πάρει τα τάματα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί σήμανε συναγερμός στο Άγιο Ορος όταν ανακαλύφθηκε ότι άγνωστος είχε αρπάξει τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.

Πρόκειται για την ιερή εικόνα που είναι αμύθητης αξίας και θεωρείται το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν».

Η θαυματουργή εικόνα Πορταΐτισσα, η οποία κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, έχει διαστάσεις 137 εκατοστά ύψος και 94 πλάτος, το δε βάρος 96 κιλά, μαζί με τα αναθήματα και τα λοιπά. Η αυστηρή έκφραση του ιερού προσώπου Της, τονιζόμενη από την επιβλητική, καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here