Για περισσότερα από 500 Χρόνια στην Ελλάδα η λέξη “ελευθερία” αποτελούσε όνειρο απατηλό . Ο οθωμανικός ζυγός είχε καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της χώρας.

Ωστόσο η ελπίδα για την “αιώνια” ανεξαρτησία του γένους άναψε μια μικρή φλόγα που μετέπειτα εξελίχθηκε σε πυρκαγιά.

Από την Μολδοβλαχία μέχρι την Πελοπόννησο, η ελληνική επανάσταση πήρε μεγάλες διαστάσεις που κανένας από τους ήρωες δεν φανταζόταν ποτέ.

Μπορεί από αρκετούς ιστορικούς η επανάσταση του 1821 να αποτελεί κάτι το δεδομένο ύστερα από αρκετά χρόνια σκλαβιάς.

Ωστόσο ο μαζικός και με μέθοδο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων στηριγμένος στην πίστη προς τον Θεό και στα ιδανικά της πατρίδας ήταν πράξη θαυμασμού.

Η επανάσταση οφείλεται κυρίως στους γνωστούς οπλαρχηγούς που όλοι γνωρίζουμε ,όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος διάκος, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Ανδρέας Μιαούλης, ο Γεώργιος Κουντουριώτης , ο Νικηταράς , ο Παπαφλέσσας, ο παλαιών Πατρών Γερμανός, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και χιλιάδες ακόμη αφανείς ήρωες που δυστυχώς κανένας δεν γνωρίζει τα ονόματα τους.

Ήταν οι άνθρωποι που προσπάθησαν και υλοποίησαν τον στόχο τους.
Κατάφεραν να δούνε την Ελλάδα ελεύθερη. Έτσι όπως την είχαν φανταστεί μέσα στο διάστημα της σκλαβιάς.

Μπορεί από την ελληνική πολιτεία να μην αντιμετωπίζονταν όπως του άρμοζε μιας και οι περισσότεροι φυλακίστηκαν, εκδιώχθηκαν, συκοφαντήθηκαν και κατέληξαν στον δρόμο, ωστόσο ήταν και θα παραμείνουν αυτοί οι «άγιοι» άνθρωποι που πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους το χώμα και άνθισαν μια αιώνια ελευθερία με την Βούλα του Θεού…

Μία ελευθερία που ποτέ δεν θα ξαναγίνει σκλαβιά..

Όσο και να προσπαθούν σήμερα οι εχθροί και οι ψευτοπατριώτες της χώρας..

Χρόνια πολλά Ελλάδα
Ζητώ το Έθνος

Νικόλαος Μαρούδας

Πνευματικό Τέκνο του Γέροντος Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here