Κοιμήθηκε στη Ρόδο ένας αγωνιστής και ομολογητής του Θείου Λόγου, κήρυκας, ο Μιχαήλ Φράγκος

Γράφει ο Πατήρ Κυριάκος Μανέττας, κληρικός-εκπαιδευτικός, εφημέριος του ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών παν/μίου Αιγαίου Ρόδου.

Υπάρχουν στην τόσο παράξενη και χλιαρή εποχή μας αγωνιστές Χριστιανοί και ομολογητές; Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που ζούνε άγια και γεμάτη χάρη Θεού ζωή χριστιανική; Στο ερώτημα αυτό απαντώ με σιγουριά. Βεβαίως και υπάρχουν.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, την γενέθλια αυτή ημέρα της Εκκλησίας μας, εγκατέλειψε τα επίγεια και έφυγε για τα ουράνια, στη Ρόδο, στο κατάλυμα του ευλαβούς Ιερέως Φωτίου Οίκουτα, εφημερίου Ταξιαρχών Αρχαγγέλου, όπου επί σειρά ετών τον φιλοξενούσε και τον φρόντιζε, ο 67χρονος λαϊκός Μιχαήλ Φράγκος, ηλέκτρονικός στο επάγγελμα.

Ομολογητής, εγκρατής, άγαμος, ασκητικός, ταπεινός και γνώστης της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας μας όσο κανείς άλλος.

Κηδεύτηκε απλά, με την παρουσία 5 κληρικών, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάρρι και διευθυντή του τηλεοπτικού εκκλησιαστικού σταθμού «Θάρρι», πατρός Νεκταρίου Πόκκια, που συγκινημένος κατέθεσε λόγο αγάπης και σκιαγράφησε την ταπεινή Ορθόδοξη μαρτυρία του μαχητή Χριστιανού και λαϊκού μοναχού και ασκητή Μιχαήλ Φράγκου.

Στη συνέχεια με συγκίνηση ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας, εφημέριος του Παν/μιακού ναϋδρίου Αιγαίου Ρόδου της Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αποχαιρετούμε  τον 67χρονο ομολογητή της Ορθόδοξης Πίστης μας, έναν σύγχρονο άγιο, τον λαϊκό-κληρικό Μιχαήλ Φράγκο, ασυμβίβαστο, ανυποχώρητο στις Ορθόδοξες παραδόσεις και δόγματα, γνώστη της Αγίας Γραφής, καθηγητή των αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων και δοξασιών.

Αγάπησε την εκκλησία μας και τον ιερό κλήρο ανεξαρτήτως  θέσεων και βαθμών. Υπήρξε ο σύγχρονος αγωνιστής, αγιασμένος, πιστός κήρυκας του Χριστού, ένας αληθινός φίλος του Ναζωραίου, ο άγιος της διπλανής μας πόρτας.

Ευγνωμονούμε τον Θεό, που τον ζήσαμε και τον γνωρίσαμε στο διάβα της επίγειας ζωής μας. Η ευχή του να είναι μαζί μας. Γιατί και ευχή και παρρησία έχει στο Χριστό. Με αναστάσιμους Ύμνους και με χειροκρότημα και με φωνή Χριστού ανεφώνησαν το όνομά του κληρικοί και πιστοί το «Άγιος».

Παρευρέθησαν πνευματικά του παιδιά και αδέλφια του Μιχαή  Φράγκου που ακολουθούσαν την διδακτική και κηρυκτική του διδασκαλία, όπως ο επιχειρηματίας Στάθης Λεβέντης που του παραστεκόταν στις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Επίσης, ανώνυμοι και αθόρυβοι συνοδοιπόροι της Χριστιανικής και υποδειγματικής ζωής και πορείας του.

Πραγματικά δεν βρίσκονται εύκολα μορφές λαϊκών τέτοιων  αγίων μορφών σαν τον αείμνηστο Μιχαήλ Φράγκο στη ζωή μας. Αιωνία η μνήμη και ευχαριστούμε για όσα ταπεινά και απλά προσέφερε στον αμπελώνα του Χριστού μας, στην πολυπολιτισμική και τουριστική Ρόδο.

Καλός σου Παράδεισος αδελφέ, φίλε, αγαπητέ, Μιχαήλ Φράγκο. Αμήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here