Με μεγαλοπρέπεια αλλά και συγκίνηση τελέστηκε ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός τιμώντας την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος και Ιαματικού Τρύφωνος στον ομώνυμο Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων Ρόδου.

Στις 31/1/2024 και ώρα 5 μ.μ. αφίχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, με την Συνοδεία του, το Διάκονο του και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Ρόδου.

Εν μέσω κωδωνοκρουσιών, υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Πανοσιολογογιώτατος, Αρχιμανδρίτης και Προεστός του Ι. Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, Αθανάσιος Μισσός και οι πατέρες, Παντελεήμων Σπανός, Ευάρεστος Ηλίας, Γεώργιος Καρπαθάκης.

Ένα αγόρι εκπροσωπώντας τα Πνευματικά μικρά παιδιά του Γέροντος Αθανασίου, προσέφερε λουλούδια κατά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, εις ένδειξη τιμής, αγάπης στον Ποιμενάρχη μας και απόλυτου σεβασμού και αφοσιώσεως στον Σεπτό πρόσωπο Του.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και τελέστηκε η χειροθεσία του κ. Ελευθερίου Μπότση, άμα τη αιτήσει του πατρός Αθανασίου Μισσού, προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, όπου εγγυήθηκε περί τους ήθους και της καταρτίσεως του εν λόγω ανθρώπου και χαίρει ιδιαιτέρως και καυχάται συνάμα δι ‘ αυτόν. Κλήρος και λαός ανεφώνησαν το Άξιος στον Νέον Αναγνώστη πλέον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ. Ελευθέριο Μπότση (ετών 66 με 4 παιδιά και 9 εγγόνια) καταγόμενος εκ Σύμης. 

Ο Σεπτός ποιμενάρχης της Νήσου Ρόδου, κήρυξε τον Θ. Λόγον και για την επικαιρότητα, έχοντας πλήρη γνώση και προφήτευσε τα μέλανα μέλλοντα.

Ακολουθούν φωτογραφικά Στιγμιότυπα από τα του Αρχιερατικού Εσπερινού :

Ρεπορτάζ :

Κυριάκος Κωνσταντάκης

Σπυρίδων Σταματάκης

Έφη Σάπικα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here