Όταν λέμε “γλυκό ψυγείου” στο μυαλό μας έρχονται πάντα τα διάφορα νόστιμα και δροσερά γλυκά με τα χαρακτηριστικά μπισκότα και τη κρέμα από άνθος αραβοσίτου. Και ποιος δεν έχει φάει τέτοια γλυκάκια; Με ζελέ, με φρούτα, με σοκολάτες; Και ποιος δεν έχει βουτήξει τα δαχτυλάκια στη κρέμα; Και ποιος δεν έχει σταθεί με ανυπομονησία στο ψυγείο με τις ώρες μέχρι να ετοιμαστεί;

Πάμε να απολαύουμε ένα γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
600ml γάλα
600ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 500ml χυμό πορτοκάλι και 3 κουταλιές ζάχαρη, στα υπόλοιπα 100ml διαλύουμε το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό χυμό ανακατεύοντας συνεχώς, αν χρειαστεί ξανά βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξη η κρέμα μας.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα και το δεύτερο φακελάκι άνθος αραβοσίτου.

Σε μια φόρμα απλώνουμε μεμβράνη και περιχύνουμε με τη κρέμα πορτοκαλιού, βάζουμε μια στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει για λίγο σε γάλα. Περιχύνουμε και την κρέμα βανίλιας και απλώνουμε δυο στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα και αυτά σε γάλα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.

Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το γλυκό και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε ταψί θα κάνουμε την αντίθετη διαδικασία στο στήσιμο των υλικών. Πρώτα τη διπλή στρώση τα μπισκότα, την κρέμα βανίλιας, μια στρώση μπισκότα και τέλος τη κρέμα πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here