Μια συνταγή για μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και πεντανόστιμη βασιλόπιτα. Υποδεχθείτε το Νέο έτος με μια λαχταριστή και γευστικότατη Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα & καραμελωμένα φουντούκια.

Υλικά συνταγής
250 γρ. Flora soft με βούτυρο

5 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

2/3 φλ. γάλα

1 βανίλια

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:
90 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)

150 γρ. κουβερτούρα (τριμμένη)

100 γρ. αμύγδαλα (σε σκόνη)

Για τα φουντούκια:
100-120 γρ. φουντούκια (ξεφλουδισμένα & ανάλατα)

1 κ.σ. Flora soft με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο

80 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 εκ.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι.

Ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο ένα από αυτά ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το 1/3 του μίγματος στη φόρμα, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, από πάνω απλώνουμε το μείγμα της γέμισης και τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος.

Βάζουμε το κέικ στον φούρνο και το ψήνουμε για 55-60 λ περίπου. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε 5-10 λ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Λιώνουμε το Flora soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνοντας τα φουντούκια με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και απλώνουμε τα φουντούκια πάνω από το κέικ μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here