Μια υπέροχη πεντανόστιμη αρωματική Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, μήλο, σταγόνες σοκολάτας που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση της.

Υλικά συνταγής
200 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

5 αυγά

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 καψουλίτσες βανίλιας

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού

1 πακέτο “σταγόνες” σοκολάτας υγείας

3/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια

1 ποτηράκι κρασιού λικέρ βύσσινο χλιαρό

1 φλ. τσαγιού μήλο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό λικέρ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.

Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μήλο, τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες, τη σοκολάτα και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 ο C για 55-60 λεπτά περίπου.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.

Μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα και βάζουμε το “φλουρί” μας καλυμμένο σε αλουμινόχαρτο. Τη τοποθετούμε σε πιατέλα και τη πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και τη διακοσμούμε με φιγούρες και το έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here