Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα Χριστουγεννιάτικα αστεράκια μελιού και κανέλας γεμιστά με μαρμελάδα.

Πεντανόστιμα γευστικά, τέλεια οπτικά μπισκοτάκια για να τα απολαύσετε τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας, αλλά και για να προσφέρετε ως δώρο σε μια όμορφη, χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη συσκευασία!!!

Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. τσαγιού (80 ml) μέλι

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (300+ 50 γρ. χωριστά)

50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/3 φλ. τσαγιού γάλα

230 γρ. μαρμελάδα, φράουλα ή κεράσι

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετείτε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα άσπρο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε τα 300 γρ. από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη κανέλα και το γάλα. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε απαλά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Αν απαιτηθεί, για να πετύχετε εύπλαστη ζύμη, προσθέτετε σταδιακά κουταλιά κουταλιά όσο χρειαστεί από το επιπλέον 50 γρ. αλεύρι.

Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λ.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Παίρνετε τη μισή ζύμη, τη πλάθετε σε ρολό και τη βάζετε πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Με τη βοήθεια ενός αλευρωμένου πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο, πάχους 5 χιλιοστών περίπου. (Εναλλακτικά χωρίστε τη ζύμη σε 26 ρολάκια και τα ανοίγετε σε μικρά φύλλα για να τα κόψετε σε αστεράκια).

Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ αστέρι μεγέθους 8 εκ. (ή κόβετε χαρτόνι σε σχήμα αστεριού και το τοποθετείτε πάνω στο “φύλλο” ως οδηγό και το κόβετε με μαχαίρι). Τοποθετείτε τα κομμένα αστεράκια πάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5-7 λ μέσα στο ταψί να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθούν κάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μισή ζύμη φτιάχνοντας άλλα 26 αστεράκια των 8 εκ. Παίρνετε ένα κουπ πατ 4,5 εκ. (ή χαρτόνι σε σχήμα αστεριού 4,5 εκ. ως οδηγό και το κόβετε με μαχαίρι).

Το τοποθετείτε στο κέντρο του μεγάλου αστεριού και το κόβετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε αστέρι κενό στη μέση. Φροντίζετε να έχετε πάλι 26 κενά αστέρια. Ξαναζυμώνετε τη ζύμη που περισσεύει.

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία ψησίματος και κρυώματος των μπισκότων.

Τα αφήνετε όλα να κρυώσουν καλά.

Βάζετε τη μαρμελάδα σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να γίνει ρευστή.

Αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα φράουλας μπορείτε να τη περάσετε από “σίτα” και να σουρώσετε τα μικροσκοπικά σποράκια της φράουλας και έχετε ένα λείο μείγμα.

Τοποθετείτε 1 κ.γ. μαρμελάδας στο κέντρο κάθε ολόκληρου αστεριού, το απλώνετε ελαφρώς και από πάνω τοποθετείτε σαν σάντουιτς τα κενά αστεράκια.

Τα αφήνετε στην άκρη για 30 λ να κρυώσει και σφίξει η μαρμελάδα και στη συνέχεια, πασπαλίζετε τα μπισκοτάκια με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε.

Καλά Χριστούγεννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here