Μια πανεύκολη και απλή συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου, στολισμένα με χρωματιστό γλάσο, για να τα απολαύσουν τα μικρά παιδιά αλλά και να γίνουμε οι μεγάλοι πάλι παιδιά έστω και για λίγο …

Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο:
400 γρ. ζάχαρη άχνη

3-4 κ.σ. νερό

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε μια λαδόκολα στο ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4′ και μετά ρίξτε και το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για 2′-3′ ακόμα.

Προσθέτουμε σταδικά συνεχίζοντας το χτύπημα, το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20′[ για να δουλέψουμε πιο εύκολα τη ζύμη]. Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας, βάζουμε τη ζύμη και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε “φύλλο” μισού εκατοστού περίπου.

Με τη βοήθεια “κουπ πατ” κόψτε τη ζύμη σε σχέδια προτίμησής μας.

Βάζουμε τα μπισκοτάκια στο ταψί με τη λαδόκολα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, για 8′-10′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό και μοιράζουμε το μείγμα σε 2-3 διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε να διακοσμήσουμε τα μπισκοτάκια μας.

Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε.

Στολίζουμε τα μπισκοτάκια. Μπορούμε να βάλουμε και χρωματιστές μπιλίτσες και χρωματιστές πέρλες που μπορούμε να βρούμε στα σούπερ μάρκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here