Αι ψυχαί αυτών εν αγαθοίς αυλισθήσονται και ευρήσουσιν τρυφήν αέναον εν αγκάλαις Κυρίου, του φυλάσσοντος τα νήπια.

Κυριακή του παραλύτου η ερχόμενη ομώνυμος ημέρα και αντί ο νους μας να ανατρέχει στον ευαγγελικό λόγο ή στις ζοφερές κοινωνικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, ασχολούμεθα με τους διορισμούς αρχιεπισκόπων και μόνον.

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει στις ώρες της ανάπαυλας μας ο κάθε Αμερικής και Αυστραλίας απ’ ότι τα δώδεκα ανήλικα αγγελούδια που εσφαγιάσθησαν ως αμνοί άμωμοι και άφωνοι.

Ούτε ο χώρος ούτε ο τρόπος στάθηκε ικανός να συγκινήσει τους ποιμένες μας στο σύνολο τους, σχετικά με την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία των δώδεκα κατηχητόπουλων στην γείτονα χώρα, την μαρτυρική Συρία από φονταμενταλιστές της τζιχάντ.

Η χριστιανική Συρία  για τους λυκοποιμένες κείται μακράν, οπότε η μέριμνα στρέφεται στα κόκκινα χαλιά και στα πετράδια των εγκολπίων τους.

Ουδέν επίσημον ανακοινωθέν δεν άξιζαν οι γονείς των μικρών παιδιών ώστε να νιώσουν τύποις την στοργή της μητρός εκκλησίας.

Ως εκ τούτου σε μια ελάχιστη απότιση φόρου τιμής και προσευχής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κοιμηθέντων εν Κυρίω τέκνων της γείτονος ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και Συμαίος το γένος και το φρόνημα θα τελέσει μετά της συνοδείας του Τρισάγιον, όπως Κύριος ο Θεός τάξοι τας ψυχάς εν κόλποις Αβραάμ και συναριθμήσαι αυτά μετά Αγίων και Δικαίων.

Επίσης άμεση επόμενη δράση θα είναι η εξοικονόμηση χρημάτων εκ του πενιχρού εισοδήματός του και λοιπών χριστιανών και η αποστολή τους στις οικογένειες των μακαρία τη λήξει τέκνων δια της Prudentia και δια την εν Αθήναις Πρεσβεία της Συρίας .

Στην σκέψη του επίσης είναι και η εξεύρεση τρόπου  για να μεταβεί (τόσο ο ίδιος όσο και κλιμάκιο της Prudentia) στην Συρία ώστε να γίνει αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς των όσων μυρίων βασάνων χειμάζουν τον χριστιανικό λαό εκείσε.

Ευχόμενοι την ανάπαυσιν των ψυχών των παιδιών προσευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός χαρίζοι πλουσίαν την εξ ύψους δύναμιν και παραμυθίαν στους οικείους των .

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός – Επικεφαλής Ιδρύματος PRUDENTIA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here