Μην προσπαθούμε να γιατρέψουμε άλλους, όταν εμείς είμαστε γεμάτοι από έλκη! Μη περιμένεις την ημέρα του θανάτου σου για να μάθεις την αδυναμία σου.

Διερεύνησε τον εαυτό σου όσο ακόμα ζει, προχώρησε με τη σκέψη σου στο εσωτερικό του και τότε θα δεις όλη τη μηδαμινότητά του.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Μοναδικά βιβλία για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη από τον Ιερομόναχο Παΐσιο ο οποίος έζησε κοντά στον Άγιο για 24 ολόκληρα χρόνια.

Όσο και αν φανεί κάποιος ότι προκόβει στη γνώση (περί του Θεού), τόσο περισσότερο αισθάνεται την αδυναμία του. Η επιμελή εξέταση του παρελθόντος μας ωφελεί πολύ, ώστε να μη περιπέσουμε πάλι στα ίδια αμαρτήματα.

Όποιος θέλει να σηκώσει εκείνον που είναι πεσμένος, πρέπει οπωσδήποτε να είναι ψηλότερα από τον πεσμένο. Ενώ εκείνος που έχει πέσει εξ ίσου, έχει και αυτός ανάγκη να τον σηκώσει άλλος.
Μέγας Βασίλειος

Καθώς τα πηγάδια, όσο σκάβονται, τόσο καθαρότερο και γλυκύτερο νερό βγάζουν, έτσι και η συνείδηση, όσο περισσότερο εξετάζεται και ξεχώνεται από τα πάθη, που είναι σκεπασμένη, τόσο καλύτερα μας διδάσκει τι πρέπει να κάνουμε.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here