Πολλοί έχουμε ταυτίσει την προσευχή με λίστα αιτημάτων και προστρέχουμε σ’αυτήν κάθε φορά μόνο που χρειάζεται να αιτηθούμε κάτι, συνήθως υλικό ή γενικότερα βιοτικό! Αγνοούμε ότι η προσευχή είναι μυστική συνάντηση με το Θεό!

Το Θεό πρωτίστως πρέπει να Τον ευχαριστούμε για το ότι μας έφερε στη ζωή, δίνοντας μας έτσι το δικαίωμα να γίνουμε συγκληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών, που είναι το υπέρτατο δώρο!

Ακολούθως να Τον ευχαριστούμε για όλες τις δωρεές και ευλογίες Του, ορατές και αόρατες που δυστυχώς θεωρούνται αυτονόητες και δεδομένες, ενώ δεν είναι! Και ποιο σπουδαιότερο αίτημα υπάρχει από το να ζούμε μέσα στην Παρουσία του Θεού!

Όλα τα άλλα θα γίνουν… κατά το συμφέρον της ψυχής μας! ‘Ζητείτε δε τη Βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν’. Εμείς να κοιτάμε το Χριστό κι Εκείνος θα φροντίζει για μας!

Όμως για να αναπτυχθεί μια τέτοια προσευχητική διάθεση και στάση ζωής υπάρχει μια βασική προυπόθεση! Να αγαπήσουμε Κύριον τον Θεόν μας! Να Τον βάλουμε πάνω από μας, πάνω από τα θελήματά μας, πάνω από τους εγωισμούς και τα πάθη μας!

Να σκιρτήσει η καρδιά μας όταν Τον βλέπουμε καρφωμένο πάνω στο Σταυρό… για μας! Να πονέσει η ψυχή μας όταν διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη τα Πάθη Του! Να φιλοτιμηθούμε να Του δώσουμε κι εμείς κάτι! Τόσα έδωσε Εκείνος για μας!

Τί παραπάνω έκανε ποτέ κάποιος για μας; Έχυσε κάποιος άλλος το αίμα του για μας; Σταυρώθηκε κάποιος άλλος για μας; Μαστιγώθηκε; Υβρίστηκε; Εξευτελίστηκε; Ραπίστηκε κανείς άλλος για μας; Όχι! Μόνο ο Χριστός! Δηλαδή ο μόνος Αναμάρτητος! Δηλαδή ο Θεός που έγινε άνθρωπος για μας! Οποία συγκατάβαση! Κι εμείς;

Πάμε στην προσευχή μόνο για να ζητήσουμε! Κάτι δε νιώθουμε να Του δώσουμε κι εμείς; Ένα ευχαριστώ; Λίγη από την αγάπη μας; Ένα δάκρυ μετανοίας; Λίγη από την παρέα μας; Ένα κομμάτι από την καρδιά μας; Και ξέρεις κάτι; Ένα να Του δώσoυμε, ποταμοί της Αγάπης Του θα μας κατακλύσουν! Γιατί τέτοιος είναι ο Θεός μας!

Όμως γιατί να είμαστε τσιγκούνηδες; Εκείνος είναι τόσο γενναιόδωρος με μας! Άφησε την Ουράνια Δόξα Του για να κατέβει εδώ στη γη! Όχι ένα ευχαριστώ λοιπόν! Όλη μας η ζωή να γίνει ευχαριστηριακή! Όχι ένα δάκρυ μετανοίας!

Όλα μας τα δάκρυα να τα χύσουμε για Εκείνον! Όχι ένα κομμάτι της καρδιάς μας! Όλη μας την καρδιά να Του την αφιερώσουμε! Όλη μας τη ζωή να είμαστε παρέα! Όλη μας η αγάπη Του αξίζει και Του ανήκει! Γιατί με την Αγάπη Του Τον αγαπάμε!

Αχ Χριστέ μου! Όχι μόνο να Σου ζητάμε! Όχι πια να Σου ζητάμε! Μόνο Εσένα να ζητάμε! Και ολόκληρους εμάς να Σου δίνουμε! (Α.Κ.Β.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here