ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Οι Γ΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Τι είναι ο Ακάθιστος Ύμνος και ποιος είναι ο συνθέτης του: Είναι ένα Κοντάκιον (πήρε το όνομά του από το «κοντό», δηλαδή μικρό κυλινδρικό ξύλο στο οποίο τύλιγαν τον πάπυρο) – είδος εκκλησιαστικού ύμνου που αποτελείται από προοίμιο (εισαγωγή) και 24 Οίκους (αρχίζουν με το «Άγγελος πρωτοστάτης…») – που είναι η σειρά των τροπαρίων όπου εξελίσσεται κάποια υπόθεση.

Γ’ Χαιρετισμοί – Η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών.

Ζωντανή μετάδοση Ιερής Ακολουθίας 20 Μαρτίου 2020 της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Κατ΄ οίκον Ακολουθία για την πνευματική ευεργεσία όλων των πιστών.

Οι περισσότεροι ερευνητές τον αποδίδουν στο Ρωμανό τον Μελωδό, ο οποίος έχει γράψει και πολλούς άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Ποια η μορφή και η σύνθεση του Ακαθίστου Ύμνου
Αρχίζει με το προοίμιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» (Άλλοτε ψάλλεται ως προοίμιον «Το
προσταχθέν…»).

Ακολουθούν οι εικοσιτέσσερις «οίκοι» (στροφές με αλφαβητική ακροστιχίδα από το Α μέχρι το Ω), χωρισμένοι σε 4 «Στάσεις». Σε κάθε «Στάση» αντιστοιχούν 6 «οίκοι». Οι τρεις αναφέρονται στη Θεοτόκο, οι άλλοι τρεις υμνούν τον Κύριο.

Η συνέχεια στο άρθρο LIVE-Γ Χαιρετισμοί της Παναγίας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Προσευχόμαστε τώρα για την Πατρίδα μας (ΖΩΝΤΑΝΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here