Κοιμήθηκε σήμερα πρωινές ώρες η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γεννέσιου της Θεοτόκου στο Δρυόβουνο της Κοζάνης, μοναχή Φεβρωνία σε ηλικία 87 ετών.

Η μοναχή Φεβρωνία, η “Ελεήμων Καλόγρια της Αγάπης” όπως ήταν γνωστή στο Πανελλήνιο, τα τελευταία χρόνια λόγο ασθένειας που αντιμετώπιζε διέμενε στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Η εξόδιος Ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιο στην Ιερά Μονή Γεννέσιου της Θεοτόκου στο Δρυόβουνο της Κοζάνης, αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 09.00 π.μ και θα ταφεί σε σημείο που ίδια υπέδειξε, στην Μονή.

Η Φεβρωνία, κατά κόσμο Φεβρωνία Κερεμίδου γεννήθηκε ένα κρύο βράδυ στις 1 Ιανουαρίου του 1933 στην Δράμα με έναν περιπετειώδη, συγκλονιστικό και θαυματουργό τρόπο.

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί και η μαία διέγνωσαν τον θάνατό της και αντί να την παραδόσουν στους γονείς της για ταφή την πέταξαν στην κυριολεξία στο κάδο αποβλήτων του νοσοκομείου όπου κάποια στιγμή όμως το υπόκωφο κλάμα της άκουσε τυχαία ένας γιατρός και με έκπληξη αναφώνησε: Μα αυτό ζωντάνεψε..

Έκπληκτες οι νοσοκόμες την πήραν στα χέρια τους, την έπλυναν, τύλιξαν με βαμβάκια το κορμάκι της και την άφησαν κάτω από μία ξυλόσομπα για να ζεσταθεί, έτσι θαυματουργικά και περιπετειώδη επανήλθε στην ζωή.

Η συνέχεια στο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΜΟΝΑΧΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ- ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here