Η Σερβία αποχαιρετά σήμερα τον Πατριάρχη της κυρό Ειρηναίο ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στο Βελιγράδι. Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελείται η Θεία Λειτουργία, (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) όπου προεξάρχει ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.

Ακολουθεί η Εξόδιος Ακολουθία την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας, παρουσία πολλών Επισκόπων και Ιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας αλλά και προσκεκλημένων από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία και τους επικήδειους λόγους για τον Πατριάρχη θα ακολουθήσει η ταφή στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα. Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο κ. Μίρολαντ Ντόντικ μέλος και πρ. πρόεδρος στην Προεδρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβίας ενημέρωσε τους κληρικούς, μοναχούς και πιστούς ότι κατά τη διάρκεια της προσευχής και του αποχαιρετισμού του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου στον Ναό του Αγίου Σάββα θα ακολουθήσει τα αυστηρά μέτρα που είναι επιβεβλημένα λόγω της επιδημίας στη χώρα σύμφωνα με τις υποδείξεις από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Η συνέχεια στο αρθρο Το «ύστατο χαίρε» στον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο (VIDEO- ΦΩΤΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here