Κόλαση στο Αιγαίο: Μαζικές εισβολές τουρκικών F-16 - 57 παραβιάσεις & 4 αερομαχίες - Bayraktar ΤΒ2 «σκάναρε» τη Χίο

“Κόλαση” στο Αιγαίο με πάνω από 50 τουρκικές παραβιάσεις και τέσσερις αερομαχίες από μαζικές εισβολές τουρκικών σχηματισμών . Η Αγκυρα έστειλε και ένα drone Bayraktar TB2 του Ναυτικού σε υπέρπτηση ελληνικού εδάφους στη Χίο.

Πιο αναλυτικά, με απίστευτο αριθμό προκλήσεων στο Αιγαίο ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση ερεύνης και διασώσεως των Τούρκων με την επωνυμία «Αστέρι της Ανατολίας»που είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι και τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα για να τους αναχαιτίζουν, μεταξύ των οποίων 57 παραβιάσεις αλλά και 4 (!) αερομαχίες.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα, σήμερα 5 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, όλοι τους ήταν ισάριθμα «ζευγάρια» F-16, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων, συνολικώς 12 αεροσκάφη, από τα οποία τα 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 9 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 57 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), που σημειώθηκαν όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ακόμα, σημειώθηκαν 4 αερομαχίες (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της ΠΑ που πάντα απογειώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις για αναγνώριση και αναχαίτισή τους.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ «τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος».

Ταυτόχρονα, η πλατφμόρμα του Flight Radar24 κατέγραφε υπέρπτηση ελληνικού εδάφους (νότια Χίος) από drone Bayraktar TB2 του τουρκικού Ναυτικού! Την αποκάλυψη έκανε ο ιστότοπος Paragliding And Aviation.

Το τουρκικό drone με τα ανεπίσημα στοιχεία ”ΤΚΤΙΚΤΒ2” πετώντας στα 18000 πόδια (περίπου 6.000 μέτρα ύψος) στην περιοχή του Τσεσμέ στα μικρασιατικά παράλια φαίνεται ευκρινώς στην αποτύπωση να έχει περάσει τα στενά της Χίου και να υπερίπταται της περιοχής του Νένητα Χίου νοτιότερα του αεροδρομίου του νησιού, πριν κάνει και πάλι στροφή 180 μοιρών κι επιστρέψει στα μικρασιατικά παράλια.

Η υπέρπτηση έχει καταγραφεί περίπου στις 13:30 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το μεγάλο χρονικό εύρος της περιπολίας του τουρκικού drone το οποίο φαίνεται από την ίδια πλατφόρμα να έχει απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Dalaman περίπου στις 07:30 UTC (10:30 τοπική) και προσγειώθηκε πίσω στη βάση του λίγο πριν τις 05:00 UTC (20:00 τοπική).

Μιλάμε για περίπου 10 ώρες περιπολίας στην ακτογραμμή του Αιγαίου.

Και ΝAVTEX για τουρκική άσκηση με πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Μαζί με τις μαζικές παραβιάσεις -57 σήμερα- οι Τούρκοι με NAVTEX δεσμεύουν περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για να κάνουν ,όπως λένε, άσκηση με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Μαίου.

Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία όπως φαίνεται και στον χάρτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here