Καταργούν την βλασφημία θρησκειών και περιύβριση νεκρών – Αναβρασμός στην Εκκλησία

*Η σημερινή κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη, κόντρα στην βούληση του λαού, στην εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το θέμα είναι ότι δεν βλέπουμε και καμία σοβαρή αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα… «έχουν γνώσιν οι φύλακες».Αν και η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο και ουσιαστικά ο κόσμος της έχει γυρίσει την πλάτη, εξακολουθεί να κινείται απέναντι από την πλατιά μάζα της κοινωνίας, θέλοντας να ικανοποιήσει κυρίως το (δήθεν) προοδευτικό ακροατήριο.

Έτσι, λίγες ημέρες μετά την συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που τόσο έχει επικριθεί. Κι αυτό γιατί σημεία του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική και τα πιστεύω των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το νέου Π.Κ., καταργούνται άρθρα τα οποία συνδέονται άμεσα με τη θρησκεία, την πίστη, την οικογένεια, τους νεκρούς, κ.α. Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η συζήτηση στη Βουλή θα έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής. Και οι δύο Κώδικες θα ψηφιστούν με τη διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή θα ψηφιστούν ως ένα άρθρο σε μια συνεδρίαση της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here