Κάνε κουράγιο

Απαρχή των πανελληνίων εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια και η σκέψη μου αυτομάτως περιστρέφεται στις αγωνίες των εξεταζομένων παιδιών της πατρίδας μας αλλά και στα παιδιά της ομογένειας που μοχθούν, ώστε να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε ένα από τα ανώτερα η ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Κόποι δωδεκαετούς ακατάπαυστης μελέτης θα ευοδωθούν και κάποιοι θα καταφέρουν να λάβουν το εισιτήριο της επιτυχίας.

Ο όγκος της ύλης αλλά και οι στρεσογόνες συνθήκες είναι λογικό να σας έχουν καταβάλει ψυχοσωματικά. Όμως δεν πρέπει να πτοείσθε. Αρκεί να σκεφτείτε πόσοι πριν από σας βρέθηκαν σε ανάλογη θέση και ύστερα από επίμονη και καρτερική προσπάθεια έφθασαν στον στόχο τους.

Είστε ο εύοσμος λειμώνας, οι φερέλπιδες νέοι που θα απαρτίσουν το αυριανό κοινωνικό μας επιστέγασμα. Εσείς καλείστε να κληροδοτήσετε στις ερχόμενες γενεές έναν κόσμο κατά το μάλλον καλύτερο απ’ αυτόν που κληρονομήσατε.

Είμαι σίγουρος ότι τα οράματά σας θα υλοποιηθούν και οι γονείς σας αλλά και οι οικείοι σας θα νιώσουν άπλετη ηθική ικανοποίηση για την αυτοθυσία τους προς εσάς .

Εγώ εκ της ταπεινής θέσεως μου ευλογώ και επευλογώ τις βλέψεις και τα όνειρα σας και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας.

Μην λησμονείτε όμως ότι οι πανελλήνιες δεν είναι και η ύστατη κρίση . Είναι μια δοκιμασία που μετά από κάποια χρόνια θα αποτελεί μια νοσταλγική ενθύμηση και το όποιο αποτέλεσμα απαρχή αυτοπροσδιορισμού της πορείας σας.

Σήμερα, Πέμπτη, της Αναλήψεως του Σωτήρος μας. Ο αναληφθείς Κύριος και Θεός μας να σας καταπέμπη το Πνεύμα το Άγιον  και την Χάριν του αφειδώς .

Ευχέτης εις Κύριον

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here