Μεταξύ 23 Ιουνίου και 7 Ιουλίου το... "Θερμό Μυστικό" των εκλογών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν σίγουρο ότι η χώρα θα βαδίσει σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου, ακούγονται κάποιοι «ψίθυροι» ότι μπορεί και να αναβληθούν οι εκλογές στο αόριστο μέλλον. Απλά μια υπόθεση.

Οι απόψεις αυτές έχουν σαν κύρια βάση την ανακίνηση ενός πολύ σοβαρού εθνικού ζητήματος και τέτοιο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από μια θερμή ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Το βραδύ της Τρίτης σε έκτακτη είδηση έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κάλεσε εκτάκτως στην Ουάσιγκτον τον Έλληνα συνάδελφο του κύριο Αποστολάκη, ενώ την ίδια ώρα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου μιλούν για επερχόμενο σοκ στην ελληνική πλευρά, (;;;).

Στις 23 Ιουνίου γίνονται οι επαναληπτικές και πολύ κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με διάφορες κρυφές δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν, ο υποψήφιος του Ερντογάν, ο οποίος έχει αναβαθμίσει αυτές τις εκλογές σε προσωπικό του ζήτημα, ο πρώην πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρόκειται να χάσει με μεγαλύτερη διάφορα από τις πρώτες εκλογές. Μάλιστα μιλούν ακόμα και με διάφορα 100 χιλιάδες ψήφους, εκτός και αν υπάρχει τρόπος να γίνει η απαιτούμενη νοθεία που θα δικαιώσει τον Τούρκο πρόεδρο.

Στην πραγματική περίπτωση όμως γεννάται σοβαρό ζήτημα σε ένα Ερντογάν που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα απρόβλεπτο ηγέτη με αλλοπρόσαλλες και άκρως επικίνδυνες…κολουτούμπες και πισωγυρίσματα.

Το πιο σοβαρό όμως θα είναι το μεγάλο πλήγμα γοήτρου που θα υποστεί στον τουρκικό λαό, ένα πλήγμα που ίσως δεν θα μπορεί να το επουλώσει.

Τότε τι γίνεται ; Ήδη τα πράγματα οξύνονται όλο και περισσότερο άσχετα αν τα ελληνόφωνα κανάλια ασχολούνται συνεχώς με to προεκλογικό θέατρο, αγνοώντας την φωτιά που σιγοκαίει στην περιοχή μας

Με όλα αυτά, γεννιούνται πολλά ερωτήματα και αντί να μειώνονται, όσον αφορά το τι θα γίνει με τις εθνικές εκλογές, αυξάνονται συνεχώς.

Άλλωστε πολλοί που ωρύονται για τις εκλογές, (και από τις δύο παρατάξεις), κατά βάθος δεν θα ήθελαν να γίνουν τόσο γρήγορα και ίσως…»κάτι» ξέρουν!

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αν και…

Ο νοών νοείτω

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoswxeiladakis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ