Οι δήθεν επιστολές του Ιησού και ο Κυριάκος Βελόπουλος

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου 2016, αποκτώντας τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό στη συνέχεια! Νοικιάζοντας τηλεοπτικό χρόνο κι από άλλα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, για να παράγει ο αρχηγός Βελόπουλος “επαναστατική” πολιτική, ταυτόχρονα με την πώληση διάφορων “θαυματουργών μαντζουνιών” για πάσα νόσο!

Ταυτόχρονα πουλούσε και βιβλία προκειμένου να αποκτήσει γνώσεις ο αυριανός ψηφοφόρος του! Για να είναι πνευματώδης, να γίνει σοφός! Πουλούσε όμως και την “φιλία” του με τον Πούτιν, καθώς επίσης ο αθεόφοβος και τις “γνήσιες επιστολές” του Ιησού Χριστού!

Με αυτά και με τα άλλα, τσίμπησαν οι Έλληνες ψηφοφόροι και έστειλαν στην ευρωβουλή τον κ. Βελόπουλο! Χωρίς καμιά σπουδή, χωρίς ανησυχίες, χωρίς καμιά αναζήτηση, όπως πάντα άλλωστε! Πολλά και ηχηρά τα παραδείγματα του παρελθόντος!

Ο Βελόπουλος είναι μονόκαννο όπλο μιας χρήσεως…

Σε μια χώρα – αποικία χρέους λοιπόν, που βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση είναι δεδομένο, πως αυτή η χώρα θα έχει και κρίση αξιών. Με απρόσωπους και αδύνατους πολιτικούς, πιόνια του διεθνούς παράγοντα. Και έναν λαό, που αναζητάει μονίμως επίδοξους “βιαστές” του, για να τους δώσει δύναμη προκειμένου να τον εξουσιάζουν.

Δεν έβαλε δυστυχώς μυαλό, όταν απερίσκεπτα προσφάτως ψήφιζε τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου ή το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και που σύντομα ο ίδιος ο λαός τους συνταξιοδότησε. πολιτικά.

Σήμερα το ίδιο άμυαλα ψηφίζει την “Ελληνική λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου. Θα επιτρέψει έτσι, την είσοδο στη Βουλή άλλων 10+ ανθρώπων πού στην πορεία θα φερθούν όπως οι Παπαχριστόπουλος, Κουίκ, Κουντουρά, Μεγαλοοικονόμου, Αμυράς και τόσοι άλλοι;

Ωστόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος αποδεικνύεται ως ο πλέον αλαζόνας και εκ τούτου, ως ο πλέον επικίνδυνος. Σε λιγότερο από ένα μήνα από τις ευρωεκλογές σε δύο τηλεοπτικές του παρουσίες έκανε ροντέο τα τηλεοπτικά στούντιο. Στη μια στην Έλη Στάη και στην άλλη στον Αιμίλιο Λιάτσο.

Με εκφράσεις και τσαμπουκάδες πεζοδρομίου. Άσχετα αν είχε δίκιο ή άδικο. Γιατί, αν δεν μπορεί τώρα να συγκρατήσει τα νεύρα του και να διαχειριστεί τον λόγο του, τι θα κάνει “αύριο” όταν θα ασκεί Εξουσία;

Απόκρυφα κείμενα – Επιστολές του Ιησού – Ερμηνείες και παρερμηνείες…

Είναι δεδομένο, ότι μέρος των ψήφων στις ευρωεκλογές το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, τις πήρε από το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων!

Έτσι, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον υπογράφοντα το παρόν κείμενο, ένα άρθρο του πολιτικού επιστήμονα Γεωργίου Τσούτσου και το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και στο οποίο έχει μια φοβερή και αποκαλυπτική ανάλυση περί των “επιστολών του Ιησού”!

«Ο πρόσφατος θόρυβος για τις λεγόμενες “επιστολές του Ιησού” επανέφερε στη μνήμη μας τα απόκρυφα κείμενα ή αλλιώς ψευδεπίγραφα. Ο όρος “απόκρυφα” έχει δικαίως αμφισβητηθεί διότι ο μη ειδικός σχηματίζει την λανθασμένη εντύπωση ότι κάτι υποκρύπτεται.

Πρόκειται για κείμενα τα οποία η Εκκλησία μας δεν θεωρεί θεόπνευστα διότι δεν έχουν γραφεί από κάποιον ευαγγελιστή (εξ ου και ψευδεπίγραφα) και αναφέρονται σε γεγονότα του βίου του Χριστού που συνέβησαν προγενέστερα από τον χρόνο συγγραφής τους.

Τα κείμενα αυτά, άλλοτε μεν έχουν γραφεί από αιρετικούς συγγραφείς και κάποτε έχουν υποστεί επεξεργασία από ορθοδόξους, άλλοτε δε έχουν γραφεί από ορθοδόξους και μερικά υπέστησαν τροποποιήσεις από αιρετικούς.

Ορισμένοι από τους συγγραφείς αυτών των κειμένων επεδίωκαν να συμπληρώσουν τα κενά των θεόπνευστων διηγήσεων της Καινής Διαθήκης όσον αφορά στον βίο της Παναγίας λόγου χάρη, ή του Χριστού, με πληροφορίες που ενδιέφεραν τους πιστούς χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεολογική σημασία με την έννοια των νοημάτων που απορρέουν από αυτές…

Είναι αληθές ότι σε κάποια από αυτά τα κείμενα παρατίθενται ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με πρωτοχριστιανικές παραδόσεις και εκεί στηρίζονται εν πολλοίς οι θεομητορικές γιορτές της Εκκλησίας μας.

Πρόκειται επομένως για κείμενα τα οποία εκφράζουν απλώς τις απόψεις των συντακτών τους, ορισμένα περιέχουν κάποια στοιχεία δευτερεύουσας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν θέτουν εν αμφιβόλω την παράδοση και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας ( Τσακνάκη Αθ. Περί των απόκρυφων χριστιανικών κειμένων, Θεοδρομία, τ.2., Απρίλιος – Ιούνιος 2003, 161-164).

Τα κείμενα αυτά μελετώνται από ειδικούς επιστήμονες και μάλιστα βιβλικούς. Πολλοί εξ αυτών απαιτείται να κατανοούν νεκρές γλώσσες, όπως τα αραμαϊκά, ή να γνωρίζουν παπυρολογία, να είναι κάτοχοι ευρωπαϊκών γλωσσών και γνώστες της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Η φιλολογική επεξεργασία αυτών των κειμένων και η ανασύστασή τους είναι ενίοτε λίαν δυσχερές εγχείρημα.

Πέραν όμως των σοβαρών μελετητών – επιστημόνων υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι εμφορούνται από αντιχριστιανικά κίνητρα και επιδιώκουν πάση θυσία να αποδομήσουν τη χριστιανική θρησκεία.

Παρουσιάζουν κατά διαστρεβλωμένο τρόπο απόκρυφα κείμενα με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Πρόκειται για εκδόσεις ή ταινίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας παραμονές Χριστουγέννων ή Πάσχα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο περιβόητος Κώδικας Ντα Βίντσι, ένα γλαφυρό μυθιστόρημα και κατόπιν ταινία του οποίου όμως το ιστορικό υπόβαθρο υπήρξε σαθρό. [1]

Υπάρχει όμως και μία τρίτη κατηγορία ασχολουμένων με τα λεγόμενα απόκρυφα κείμενα η οποία ενδεχομένως είναι η πλέον σκοτεινή. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται κυρίως από δήθεν φίλο-ορθόδοξους και δήθεν πατριωτικούς πολιτικό-εκδοτικούς κύκλους.

Είναι απορίας άξιον πως εν ονόματι της Ορθοδοξίας προβάλλονται οι δήθεν επιστολές του Ιησού τις οποίες δεν δέχεται η Εκκλησία μας διότι δεν ανήκουν στον “Κανόνα”, δηλαδή στο σώμα της ασφαλούς διδασκαλίας της Ορθοδόξου Πίστεως.

Πρόκειται για κείμενα του Β΄ αιώνος μ.Χ. στα οποία αναφέρεται ο ακμάσας στον αιώνα αυτό μέγας φιλόσοφος και μάρτυς Ιουστίνος και μετά από αυτόν ο Τερτυλλιανός. Από αυτές τις δύο μαρτυρίες συνάγεται ότι υπήρξαν αρχαιότατα υπομνήματα συνταχθέντα επί Ποντίου Πιλάτου ή συνταχθέντα υπό του ιδίου του Πιλάτου.

Παρόμοια υπομνήματα δεν υπάρχουν σύμφωνα με τα οποία δήθεν ο Πιλάτος ανακοίνωνε στον αυτοκράτορα Τιβέριο τα θαύματα του Ιησού. Τούτο μαρτυρείται και από τον ακμάσαντα τον Δ΄ αιώνα ιστορικό Ευσέβιο.

Ο Επίσκοπος Κύπρου Επιφάνειος (Δ΄ αιώνα) μάς πληροφορεί ότι πρόκειται περί ψευδεπίγραφων κειμένων. Στην ελληνική βιβλιογραφία περίοπτη θέση κατέχει το εκδοθέν εν έτει 1910 έργο του καθηγητή της Χριστιανικής Γραμματολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεωργίου Δέρβου.

Ο τελευταίος αναλύει τα απόκρυφα κείμενα, μεταξύ αυτών και τις δήθεν επιστολές του Ιησού. Τα κατατάσσει σε κατηγορίες όπως απόκρυφα Ευαγγέλια, απόκρυφες πράξεις των Αποστόλων, απόκρυφες Επιστολές και Απόκρυφες Αποκαλύψεις των Αποστόλων.

Οι καλόπιστοι αναγνώστες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτά τα κείμενα. Είναι προτιμότερο να συμβουλεύονται ειδικούς επιστήμονες και όχι πολιτικολογούντες – θεολογούντες ανθρώπους της δημοσιότητας οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα απομακρύνουν τους πιστούς από την ορθή διδασκαλία του Χριστού χάριν ιδιοτελών σκοπών»!

Σωστή πολιτική χτίζεται με αλήθειες και όχι με ψεύδη…

Τα λέει όλα στο άρθρο του ο κ. Γεώργιος Τσούτσος και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε:

«…Είναι απορίας άξιον πως εν ονόματι της Ορθοδοξίας προβάλλονται οι δήθεν επιστολές του Ιησού τις οποίες δεν δέχεται η Εκκλησία μας διότι δεν ανήκουν στον “Κανόνα”» και «…Οι καλόπιστοι αναγνώστες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτά τα κείμενα. Είναι προτιμότερο να συμβουλεύονται ειδικούς επιστήμονες και όχι πολιτικολογούντες – θεολογούντες ανθρώπους της δημοσιότητας οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα απομακρύνουν τους πιστούς από την ορθή διδασκαλία του Χριστού χάριν ιδιοτελών σκοπών»!

Πιστεύω λοιπόν, πως ένα πολιτικό κόμμα που πρέπει να εμπιστευτούμε, θα πρέπει να λέγει αλήθειες! Όχι με ψεύδη να επιχειρεί να υφαρπάξει πρόσκαιρα την ψήφο του πολίτη για ιδιοτελή οφέλη! Θα πρέπει για να αντέξει ένα κόμμα στον χρόνο να έχει βάθος. Σταθερή ιδεολογία, που να βασίζεται σε σταθερούς πολιτικούς άξονες. Θέλει σταθερότητα έργων και λόγων.

Χρειάζεται θεσμικά όργανα τα οποία δημοκρατικά να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα. Θέλει σε βάθος κομματική οργάνωση που θα είναι ο συνδετικός κρίκος με την κοινωνία. Άλλωστε με πυροτεχνήματα δεν παράγεις πολιτική και δεν χτίζεις κομματικό υπόβαθρο…

Τι από τα παραπάνω διαθέτει το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”;

Η απόφαση δική σου Έλληνα ψηφοφόρε…

________________________________

[1] Για τον Νταν Μπράουν δείτε και εδώ:
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. «ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ» (DAN BROWN)
https://ethnegersis.blogspot.com/2019/04/dan-brown.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here