Εξεδήμησε προς Κύριον πριν από λίγο ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος.

Απόψε το βράδυ 9μμ θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, αγρυπνία με το σκήνωμα του.

Αυριο το απόγευμα στις 6 θα τελεστή η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κερπινής. Το σκήνωμα του θα βρίσκεται εκεί από αύριο στις 4μμ

Ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκος πριν 33 περίπου χρόνια στις 17 Μαρτίου 1981 στην Αγία Λαύρα την ημέρα του Αγίου Αλεξίου και στην συνέχεια μετά από ένα έτος έγινε πρεσβύτερος στα Καλάβρυτα για τα Χωριά Ρογοί και Κερπινή.

Αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς σχεδόν κανένα κενό ακόμη και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες,ακόμη και εάν ήταν άρρωστος λειτουργούσε καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο στο χωριό Κερπινή και σε δεύτερη πάντα λειτουργία τις μεγάλες εορτές στις Ρογούς.

Είχε καταφέρει με τη συνδρομή όλων των Κερπινιωτών να έχουν συντηρηθεί και ανακατασκευαστεί γύρω στις 20 εκκλησίες και εξωκλήσια και επί των ημερών του έχουν χτιστεί 10 νέα εξωκλήσια.

Σήμερα δε το χωριό αριθμεί 29 συνολικά εκκλησίες και εξωκλήσια όλα σε λειτουργία!!!

Το όνομα του και η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του, την ευφράδεια όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του.

Ήταν πάντα παρόν και πρωτοστάτης σε κάθε καλό ή και κακό που πέρναγε το χωριό και οι συμπατριώτες του, αλλά είναι και ένας πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς από γειτονικά μέρη ή ακόμη και από την Αθήνα οι οποίοι παρευρίσκοντο τόσο στις Θείες Λειτουργίες που τελούσε όσο και τις αγρυπνίες.

Πάντα σε κάθε λειτουργία, αλλά και κάθε μυστήριο που τελούσε έβγαζε με μεγάλη ευκολία ένα λόγο γεμάτο παραβολές, ο οποίος συνέπαιρνε και προσελκούσε τον κάθε πιστό…

Ήταν ένας ακούραστος και με πνευματικά χαρίσματα και αποθέματα Ιερέας, από αυτούς που θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν και σε όλα τα ιερατικά στρώματα, αλλά και πολιτικούς ηγέτες αντίστοιχους εάν υπήρχαν είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα.

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here