Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο πρωτφανείς καταστάσεις ή όπως ορθά μπορεί να χαρακτηρισθεί κρίση αξιών. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν πόλεμο με βιοχημικά όπλα, αποκαλούμενο ως κορωναιο με την επιστημονική ονομασία ( COVID-19 ).Δε θα επεκταθώ όμως σε αυτό.

Η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου φονικού ιού με την ΚΥΑ από το αρμόδιο Υπουργείο , για  αποφυγή των συναθροίσεων , του κοινωνικού συγχρωτισμού επέβαλε το αναγκαστικό κλείσιμο των Εκκλησιών , στερώντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκκλησιάζεται, μεταλαμβάνει κλπ. Η υπ αριθμ 2867-Υ1 εκδοθείσα 16-03-2020 Υπουργική Απόφαση είναι άκυρη , ανυπόστατη και αντισυνταγματική, διότι παραβιάζει σωρεία θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων.  Μεταξύ άλλων παραβιάζει τη θρηκσευτική λατρεία των πολιτών ( αρ 13παρ2 Σ ).Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει εν προκειμένω είναι η η πλήρης κατάργηση της Ορθόδοκης Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού (Αρ3Σ).

Για ακόμη μια φορά στόχαστρο η Εκκλησια των Ορθόδοξων Χριστιανών , η οποία βάσει του ισχύοντος  Συντάγματος όπως αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα είναι αυτοκέφαλη ( αυτοδιοίκητο μιας Εκκλησίας , δηλαδή δικαίωμα εκλογής , χειροτονίας δικής της διοικητικής κεφαλής νοώντας Αρχιεπίσκοπο , Πατριάρχη ) βρίσκεται , υποτεταγμένη στις αρχές ( Κυβέρνηση , Υπουργούς ), αντί ν αρνηθεί όλο αυτό τον εμπαιγμό όλων των Ελλήνων πολιτών , διεκδικώντας τα κεκτημένα της.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Μεταξύ άλλων Είναι νόμιμη βάσει του ισχύοντος Σ ? έχει δικαίωμα ο Πρωθυπουργός να επιβάλλει το αναγκαστικό κλείσιμο των Εκκλησιών? . Ως προς το πρώτο ερώτημα την απάντηση έχει δοθεί παραπάνω.

Θα παραθέσω όμως κάτι ακόμη . Όπως έχω συμπεράνει , παρακολουθώντας καθημερινά τις ανακοινώσεις των ειδικών ιατρών για την καταπολέμηαη της πανδημίας ( που μόνο πανδημία δεν είναι ), προσπαθούν να καταργήσουν την Παντοδυναμία του Θεού, τοποθετώντας την Επιστήμη στη θέση του, αγνοώντας την τη Θέση του στην Κτίση.

Λησμονούν ότι ο Ιερός Ναός είναι οίκος του Θεού , τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ίδιος ο Παντοδύναμος Κτίστης. Αν ανατρέξει κάποιος στα ιστορικά γεγονότα οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ, απαντώντας ευθύς αμέσως στο επόμενο ερώτημα.

Το τελευταίο διάστημα είδαμε Ιερείς να οδηγούνται στη σύλληψη , Μητροπολίτες να καλούνται προς απολογία , Χριστιανούς να διώκονται , καθώς ήθελαν να προσέλθουν στις Εκκλησίες ώστε να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία κι Ευχαριστία.

Έρχονται στη μνήμη μου οι σκηνές που οι Ρωμαίοι Στρατιώτες φρουρούσαν το Τάφο του Ιησού Χριστού.Τώρα αγαπητοί μου είχαν τοποθετηθεί  αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της Μ Εβδομάδος στις Εκκλησίες με το πρόσχημα αποφυγής συνωστυσμού.

Βρισκόμαστε όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κος κος Νεόφυτος σε ευρεία σύγκρουση καθηκόντων ( όπως αναφέρουμε στη γλώσσα της νομικης).Το ένα καθήκον αναιρεί το άλλο. Ο λόγος του Θεού αναφέρει ότι αυτόν που θα έρθει κοντά μου δε θα τον βγάλω έξω. Έτσι αναφέρει η Ορθοδοξη Εκκλησία αν πράγματιο είναι Ορθόδοξη.

Ο Νόμος αυτός υποτίθεται είναι για την  προστασία της υγείας των πολιτών ,όπως πολλάκις αναφέρει ένας μεγάλος της Ορθοδοξίας (ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ).

Το ερώτημά μου είναι από τι κινδυνεύουν οι πιστοί ? Κινδύνεψε ποτέ κάποιος από τη Μετάδοση της Θείας Χάρης , αρρώστησε ποτέ κάποιος από τη Θεία Μετάληψη? Καμία κατ οίκον Εκκλησία δε μπορεί ν αντικαταστήσει τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Θεού. Μακάρι να γνωρίζατε τι ευλογία μεταδίδεται κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργιας.

Αφήσατε τα super market , τις Τράπεζες ( το κεφάλαιο ) ανοιχτά και κλείσατε τις Εκκλησίες. Εκεί δεν υπάρχει μετάδοση του ιού ? Εάν θέλατε λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν πολλές αρκεί να συνοδεύεται με θέληση.

Αν ακολουθούσαμε τα πρώτυπα άλλων Χριστιανικών Χωρών θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε πολλές λύσεις με ανοικτές Εκκλησίες ( αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ πιστών , μεγάφωνα κλπ ), εκτός αν μεταδίδουν τον κορωνοίο και δε το γνωρίζω.

Ως προς τη στάση της Εκκλησίας ειδικότερα της Ιεράς Συνόδου , με την απόφαση της να τελούνται οι λειτουργίες κεκλεισμέμων των θυρών , τη θεωρώ άκυρη , απαράδεκτη , ανυπόστατη, λαμβάνοντας υπόψιν το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχει για να ρυθμίζει θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των Εκκλησιαστικών Ζητημάτων. Δεν υπάρχει για να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Πολιτείας. Αλλά όσο η Εκκλησία της Ελλάδος είναι κρατικοδίκαιη ( επ’ αμοιβή απ ‘το κράτος ) σιωπά.

Συνεπώς οι Εκκλησίες πρέπει να είναι ανοικτές με την προσέλευση πιστών. Μήπως τελικά δεν κινδυνεύουν οι πιστοί αλλά η πίστη ; Η πίστη αγαπητοί μου μένει πάντοτε εις τους ατελεύτητους αιώνες.

Στην ουσία εκδιώκονται οι πιστοί και τα ορθόδοξα πιστεύω μας.

Παρατηρώντας τις δηλώσεις των ειδικών καμία αναφορά για το πότε θ ανοίξουν.

Αφήσατε τους μουσουλμάνους στο ραμαζάνι να προσεύχονται, ν ακούγονται δυνατά τα μεγάφωνα και ο Χότζας. Τελικά συμπεραίνω ότι ΜΟΝΟ τα μεγάφωνα των Ορθόδοξων Εκκλησιών σας πείραξαν.

Κοντολογίς οι ΝΟΜΟΙ και οι ΚΥΑ ισχύουν ΜΟΝΟ για τους Έλληνες Ορθόδοξους Πολίτες

Ας παραδειγματιστούμε από τον Κύριο και Θεό μας και ας ζήσουμε όπως εκείνος και θα καταλάβουμε ότι με τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

 Χριστός Ανέστη

Γεώργιος Παπανικολάου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here