Σάλος και ιερή αγανάκτηση κατακλύζει τις ψυχές μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού.

Κυριακή του Αντίπασχα σήμερα, ημέρα της ορθής αμφισβήτησης, της ουσιαστικής επανάστασης, της κατά λόγον πίστεως, και της τεκμηρίωσης της.

Αντί τούτου οι εκκλησίες μας παραμένουν κλειστές και όπου τελούνται οι ακολουθίες τίποτα δεν θυμίζει τον ένδοξο βυζαντινισμό μας. Τα πάντα σκιάζει η φοβέρα του προστίμου και όσοι τολμούν να κινηθούν αλλιώς το πληρώνουν ακριβά.

Είδαμε να ενοχλεί ως και η περιφορά της Παναγίας μας στο Αίγιο μια αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο στον οδηγό, με συνοδηγό τον Μητροπολίτη και να δαιμονίζει τους κυβερνώντες και τον κοινωνικό τους έρεισμα. Ευτυχώς δεν έδωσαν πρόστιμο στην Παναγία που την είχαν ευλαβικά και ταπεινά στο προσκυνητάρι του αγροτικού αυτοκινήτου για να την πάνε στον Ναό κατά το έθος. Είμαστε μαζί σας Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Καλαβρύτων και μ’ εσάς Σεπτέ και Σεβάσμιε Μητροπολίτη Κερκύρας και όλοι οι αναγνώστες του ekklisiaonline !

Είδαμε επίσης την αηδονόφωνη Άλκηστη Πρωτοψάλτη να τραγουδάει σε ΦΟΡΤΗΓΟ προς τέρψιν των Αθηναίων, λες και οι υπόλοιποι παροικούντες την Ελλάδα μπούχτισαν απ’ τα γλέντια και τους χορούς .

Και σαν επιδόρπιο μείναμε εμβρόντητοι όταν είδαμε ομάδα πενήντα και πλέον ανθρώπων χωρίς γάντια και μάσκες να είναι μαζεμένοι για να εκθειάσουν το γεγονός, με επικεφαλής φυσικά τον πρωθυπουργό που συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους !!!

Άρχισε και το ραμαζάνι και οι ντουντούκες απ’ τα τζαμιά έχουν συνεπάρει τα αφτιά των Χριστιανών, για τους οποίους υπήρχε ρητή απαγόρευση να μην έχουν μικρόφωνα και μεγάφωνα στους ιερούς ναούς τους την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Από χώρα ενδόξων Χριστιανών Ρωμιών καταντήσαμε Ρουμ βιλλέτ.

Όλα οδηγούν στην παρακμή και ταυτόχρονα ετοιμάζει ο Θεός μας την φοβερά ανατροπή του κατεστημένου που ονειρεύεται τσιπάρισμα, έλεγχο συνειδησιακό και οικονομική μεταρρύθμιση.

Η αρχιερείς και οι Φαρισαίοι στην πλειοψηφία άφωνοι, άφαντοι μην τυχόν και πονέσουν την κυβέρνηση και τους κόψει λίγα σεντς από τον λιπαρό μισθό τους.

Δεύτεροι και καταϊδρωμένοι μετά την Κύπρο οι ιεράρχες μας εκλιπαρούν για άνοιγμα των ναών, αντί να απαιτήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Ναι, άνοιξαν ή θα ανοίξουν οι εκκλησιές να πηγαίνει και πάλι ο παπάς και ο καντηλανάφτης…. Μπλόφα…. Στάχτη στα μάτια όλων η επιστολή Ιερώνυμου που αντί να απαιτεί, αιτείται ……. Κακά τα ψέματα Μακαριώτατε, όσο ήμαστε κρατικοδίαιτοι – σιωπούμε (άλλη στιγμή θα αναφερθώ σε αυτό το θέμα).

Έτσι να μην χαλάσει η τάξη και να ναι όλοι τους εντάξει !!!

Το πάθημα έγινε μάθημα για όλους, όχι άλλη αποχαύνωση, πολυλογία,  αναποφασιστικότητα και διαφοροποιήσεις, συντονιστείτε όλοι τελικά με κοινές αποφάσεις, με κοινό γνώμονα, με κάθε προστασία για την υγεία τόσο του σώματος όσο και των ψυχών του πιστού λαού.

«Έσσεται ήμαρ, ο Θεός θα φεισθεί του λογικού του πλάσματος και τότε πολλοί κόψονται και κλαύσονται».

Με αυτές τις ολίγες σκέψεις προς προβληματισμό των νουν εχόντων αδελφών μας, να σας ευχηθώ και πάλι,

Χριστός Ανέστη

Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χριστός ανέστη. Θα έρθει η ώρα που θα το πληρώσουν ακριβά οι άθεοι πόσο θα μας κρατήσουν ακόμα μέσα; θα βγούμε έξω και θα γεμίσουν οι ναοί μας δεν θα τους περάσει η ορθοδοξία θα δυναμώσει.

  2. Γιατί η εκπληξις ? Και τι να σου κάνει ο Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος ? Πορεία ? Όπως διοργανωθη επί Σεραφειμ με 1.000.000 πιστούς ? Και ΠΟΥ είναι το Ανδρικό ποίμνιο δηλαδή ? Με το 5% και ούτε , Εκκλησιασμού ? Που ο Ανδρισμός ? Θυμιζω τα “Ευαγγελικα” επί Θεοτοκη ! Αυτή είναι δυστυχως η νομοτελειακή έκβαση του μεταλακτικου εκφυλου Φεμινισμου . Κατάρευση της Πατριαρχιας η οποία όμως συνιστά προϋπόθεση των πάντων . Η εύφορη γη ! Τυχαία μπήκε επί κεφαλής στρεψοδικο Γυναιο , του οποίου “ζητούν” τώρα “άδειες” και χάριτες σεβασμιοι Πατέρες Γέροντες και Δεσπότες ? Και δη του προδοτικου αιματοβαμενου “Κεραμεως” των τριάκοντα αργύριων . Και με φόντο 15.000.000 ΣΦΑΓΜΕΝΑ μωρά από τις αλητισσες μεγαιρες της “ισοτητας” . Και με φόντο Μωσμεθανικα μεγάφωνα . Αφού προηγήθηκε βέβαια η παγκόσμια πρώτη , των Χοτζαδικων Κορανικων σπουδών μέσα στα άδυτα της Ορθοδοξίας του ΑΠΘ , τη ευγενη χορηγία των διεστραμενων ευνουχισμενων Μεταπατερικων . Κατά τον καιρό και τον χορό . . .μονη παρηγορια- υποδείγματα χωρων όπως Ρωσσια , Αιθιοπία κ.α. και Θεού θέλοντας η ελπίδα των επερχόμενων γεννεών Αγοριων . Χριστός Ανέστη !

    • Προς τι ο μισογυνισμός; Ο Χριστός βλέπει άνθρωπο, ούτε άρρεν ούτε θήλυ. Ο ίδιος ο Κύριος μετά την ανάσταση τους σε γυναίκα εμφανίστηκε σε γυναίκα τονίζω. Έπειτα οι προκάτοχοι της Κεραμέως ήταν δηλαδή καλύτεροι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here