Πρόγνωση Καιρού – Επιστροφή του χειμώνα για ένα 48ωρο - Τρίτης 8 & Τετάρτης 9 Μαρτίου 2019, στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά

Ασθενείς βροχές αναμένεται να σημειώνονται από τα ξημερώματα στα βορειότερα νησιά κυρίως, και λίγο αργότερα και στα νοτιότερα με διάρκεια το αργότερο έως τις προμεσημβρινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση χωρίς να αποχωρούν οι νεφώσεις.

Από το απόγευμα από τα βόρεια τμήματα (Αστυπάλαια, Πάτμος,Λειψοί,Λέρος) ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά και θα σημειώνονται καταιγίδες . Αργότερα προς το βράδυ θα επεκταθούν σε Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, και Σύμη.

Φαινόμενα αναμένονται στη Ρόδο από τις 21:00 το βράδυ και μετά. Από τα μεσάνυχτα και μετά προβλέπεται νέα υποτροπή του καιρού ειδικά στην Ρόδο και τα νησιά κοντά σε αυτήν με φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις. Προς το ξημέρωμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ιξιά, την πόλη της Ρόδου και στα ανατολικά και θα είναι ισχυρά. Δείξτε προσοχή! Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.

Κάσος-Κάρπαθος-Καστελλόριζο
Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως το ξημέρωμα της Τετάρτης θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα νησιά αυτά, από καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιώνεται και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν αποκλείεται να επηρεάζονται από κάποιες παροδικές μπόρες χωρίς διάρκεια και χωρίς ένταση.

Οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε Νοτιοδυτικές διευθύνσεις σε όλα τα τμήματα από το πρωί , ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να ενισχύονται, και από το βράδυ κυρίως θα αγγίζουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση ανέμων αναμένεται από τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μετά.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, όχι παραπάνω από 3-4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε Βόρειες διευθύνσεις και θα αυξάνουν την ένταση τους φτάνοντας μέχρι το απόγευμα και ειδικά τη νύχτα τα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση και πάλι από τα μεσάνυχτα.

Οι Θερμοκρασίες την Τρίτη θα κυμανθούν από 13 έως 16 βαθμούς στα βόρεια, και από 14 έως 17 βαθμούς στα νότια. Τις βραδυνές ώρες ωστόσο ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους 10 βαθμούς στα παραθαλάσσια, ενώ στα ορεινά στους 7 βαθμούς.

Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι πουθενά τους 11-12 βαθμούς, ενώ τη νύχτα θα έχει αρκετό κρύο. Στα ορεινά θα είναι μέχρι 6 βαθμούς η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια μέχρι τους 8-9 βαθμούς.

Και ο χειμώνας καλά κρατεί…

Υγρασία: 65%-95% την Τρίτη
70%-85% την Τετάρτη

Καλή Σαρακοστή σε όλους !

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here