Υλικά συνταγής
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

500 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (π.χ. Flora), σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική

2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

6 κ.σ. κονιάκ

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού μέλι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 ½ φλ. τσαγιού νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 λεμονιού το ξύσμα + μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
600 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε κομματάκια

100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής
Στο κάδο του μίξερ βάζετε τη Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα.

Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κρατάτε στην άκρη 1 φλ. από το αλεύρι και το υπόλοιπο το αναμιγνύετε με το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το γαρίφαλο.

Κάνετε μια λακούβα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ και το μείγμα που χτυπήσατε στο μίξερ και τα ανακατεύετε με τα χέρια, ρίχνοντάς σταδιακά και το 1 φλ. αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη.

Παίρνετε μικρές ποσότητες από το έτοιμο μείγμα και πλάθετε μελομακάρονα στο σχήμα και μέγεθος που θέλετε. Τα τοποθετείτε στο μεγάλο ταψί του φούρνου σας, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170˚C φούρνο για 20 λ περίπου.

Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 5-6 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάτε στο σιρόπι και τα αφήνετε να ρουφήξουν αρκετό από αυτό.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Μέχρι να γίνει το σιρόπι και σιροπιάσετε τα μελομακάρονα, λιώνετε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη (με το βούτυρο) σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Αμέσως μόλις σιροπιάσετε τα μελομακάρονα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα στραγγίζετε τη περίσσια και τα μεταφέρετε πάνω σε σχάρα ή σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Καλά Χριστούγεννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here