Με 3D και βιντεοκλήσεις δεν θεραπεύεται ο πόνος

Σεβόμενος τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, τ. Υπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου και ως επιστήμονα ιατρό κ.Δημήτρη Κρεμαστινό, αλλά με την επιστολή του προς τον Δήμαρχο της Σύμης μας περί «λαϊκισμού», εδώ τα χαλάμε και σας απαντώ.

Ως Συμιακός, μεγαλώνοντας στη Σύμη και όχι ως απόδημος, είχα γνώση και επίγνωση της κατάστασης για την Υγεία και την Περίθαλψη στο νησί μας. Βλέποντας όμως και την κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα έμπαινα σε μια διαδικασία να πείθω τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να έχουμε και πολλές απαιτήσεις, αφού η γειτονική Ρόδος είναι αρκετά καλή λύση στην ανάγκη μας.

Το δημοσίευμα όμως του κ. Κρεμαστινού πρώην υπουργού επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ήταν ικανό από μόνο του να με εξεγείρει.

Λίγο πολύ έβγαζε παράλογο επαίτη τον Δήμαρχο μας κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, που έχει εδώ και πολύ καιρό πάγιο αίτημα του τον διορισμό ειδικευμένων γιατρών στο νησί.

Η αντιπρόταση του ως ειδικός και επαΐων ο κύριος Υπουργός ήταν η τηλεϊατρική η οποία εγγυάται να δώσει λύση δια πάσαν νόσο και ασθένεια. Το ύψος του μάλιστα είχε τόση πειθώ που θα ζήλευαν και οι τηλεπωλητές.

Είχε και έχει την αξίωση ο κ. Κρεμαστινός η ζωή των ακριτών να εξαρτάται από τα τηλεμηχανήματα και τους ρομποτογραχίονες.

Δήλωσε μάλιστα σε τόνο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια ότι το να διοριστούν καλοί γιατροί είναι απίθανο, αφού ο μισθός τους είναι ενιαίος και δεν έχει bonus λόγω παραμεθορίου. Είχαμε δηλαδή το e-shop για τα gazettes, τώρα θα έχουμε και τηλεϊατρική για συνταγογραφήσεις, διαγνώσεις, επεμβάσεις και παραπεμπτικά !!!

Η απάντηση όμως του Δημάρχου μας κ. Παπακαλοδούκα ήταν τόσο φυσικά επόμενη και αναμενόμενη που ακούστηκε σαν ράπισμα στις ροδαλές παρειές των αστών που αφουγκράζονται τόσο ανόητα τον παλμό των ακριτών.

Οι κάτοικοι των νησιών μας κ. Υπουργέ, μοχθούν και αγωνίζονται στερούμενοι τις ανέσεις των πόλεων. Δεν παύουν να έχουν αγωνιστικό πνεύμα και σθένος για την κατάκτηση των φυσικών τους δικαιωμάτων.

Η απόκριση του Δημάρχου Σύμης ήταν η έκφραση της επιθυμίας των Συμιακών. Ούτε λαϊκισμός, ούτε προσωποληψία. Αν πιστεύετε ότι το να ζητά κάποιος τα αυτονόητα, τον κάνει λαϊκιστή, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Ως Συμαίος ευπατρίδης και κληρικός συντάσσομαι στο πλευρό και με τις απόψεις του Δημάρχου μας.

Το ύφος του θα υποστήριζα πως ήταν ανάλαφρο και κόσμιο.

Ένα μεγάλο «Εύγε» και πάλι από μένα στον επί σειρά άξιο Δήμαρχο μας.

  1. Η επιστολή του τ. υπουργού και νυν αντιπροέδρου της Βουλής : http://www.dimokratiki.gr/03-08-2018/d-kremastinos-quot-kai-o-laikismos-echei-ta-oria-toy-quot-epistoli-pros-dimarcho-symis/
  2. Η απάντηση του Δημάρχου : http://www.dimokratiki.gr/10-08-2018/quot-eseis-na-echete-sofer-ki-emeis-na-min-echoyme-odigo-asthenoforoy-quot-apantisi-toy-dimarchoy-symis-pros-ton-k-kremastino/

Υ.Γ. κύριε Δήμαρχε, πάντα σε αγαπούσα. Σε γνωρίζω από τότε που ήμασταν συμμαθητές. Η παρουσία μου, κατόπιν προσκλήσεων, σε ομιλίες πολιτικών σου αντιπάλων ήταν καθαρά τυπική ως Συμιακός σε Συμιακούς. Εξάλλου όποιος έχει γνώση αυτοκράτορα δεν συγκινείται με όποιον γυφτοκράτορα με τα μανικετόκουμπα και τα λουστρίνια !

 

Στη ζωή αυτή όλοι κρινόμαστε. Και οι κρίνοντες κριθήσονται.

Μετά της προσηκούσης εν Κυρίω αγάπης & τιμής

Αρχιμανδρίτης Ι.Μ.Ρ. Αθανάσιος Μισσός

Δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here