Με αφορμή το προσωπικό μου Ιωβηλαίο

«Παντί το αιτούντι δοθήσεται, εκάστω κατά την εαυτού χρείαν »

Με αφορμή την 15ην επέτειο από της εισόδου μου εις τα Άγια των Αγίων ως λειτουργός του φρικτού και αναιμάκτου θυσιαστηρίου του Κυρίου και Θεού ημών, αλλά και επί τη συμπληρώσει μισού ιωβηλαίου, ήτοι 25 συναπτά έτη ενσυνειδήτου και ευσυνειδήτου εκκλησιαστικής διακονίας απεφάσισα αντί ανούσιων εγωπαθών τραπεζοκαλεσμάτων με εκλεκτούς συνδαιτημόνες, να προβώ σε μια ουσιαστικότερη δράση.

Δραττόμενος προσωπικών μου γνωριμιών ένας εκ των οποίων είναι μεγάλο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, συνεσκέφθην όπως μεριμνήσω για την δωρεάν παροχή ασφαλιστικών 6μήνων συμβολαίων με συγκεκριμένες παροχές, ως «Δώρον Αγάπης»  για 600 και πλέον άτομα, αδελφούς εν Χριστώ ή και μισούντας με μάτην.

Θεώρησα ότι η εν προκειμένω ενέργεια είναι η καταλληλότερη καθ’ ότι η εποχή μας είναι περίοδος ισχνών αγελάδων και πολλοί συνάνθρωποι μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βιοτικές των μέριμνες.

Όλα τα διαβήματα μου κατευθύνονται κατά την αγωγή που μου ενεφύσησε η μητέρα μου Αναστασία, η εντρύφηση μου στους λειμώνες των Γραφών και το κάλεσμα του θέσαντος επ’ εμέ την χείρα αειμνήστου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Διμέλη, αποφάσει της Ιεράς και Μεγάλης Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ότε μου ενεπιστεύθη η διαφύλαξη της Ιεράς Παρακαταθήκης του Χριστού.

Ειδική επιτροπή έχει ήδη συσταθεί για την καταγραφή των αποδεκτών της πολύτιμής αυτής ενέργειας με την επωνυμίαν «Δώρον Αγάπης». Τα Δωρεάν ασφαλιστήρια θα αποσταλούν από την Αθήνα και θα επιδοθούν στους καταγεγραμμένους (από ηλικία 18 έως και 75) ευλαβείς προσκυνητές του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Τρύφωνος Ρόδου, σε κατοίκους της Ρόδου αλλά προπαντώς σε ακρίτες των γειτονικών μας νησιών και δη της γενέτειρας μου Σύμης, και θα έχουν 6μήνη ισχύ.

Φλέγεται η ψυχή μου δοξάζουσα τον εν Τριάδι Θεόν και η ζωή μου αναλίσκεται επ’ αγαθώ του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

Ο ζήλος του Κυρίου μου κατέφαγέ με ως θα ανεφώνει και ο ψαλμωδός. Μένω πιστός στις επάλξεις του αγώνος υπέρ πίστεως και πατρίδος και δεν θα φανώ ρίψασπις για να αρέσω σε Υιούς ανθρώπων.

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης

Ο ως σήμερον εισαχθείς εν Ναώ του Θεού

Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Υ.Σ. Καλύψεις : 24ωρη Γραμμή Ιατρικής Βοήθειας, ο ασφαλισμένος του «Δώρον Αγάπης» του Γέροντος μας Αθανασίου, θα έχει γρήγορη, επαγγελματική και έμπιστη βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Επιπλέον, θα έχει πρόσβαση στην Επείγουσα Ιατρική Μεταφορά όταν βρίσκετε σε απόσταση άνω των 50 χλμ από τον τόπο κατοικίας τους. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται δωρεάν για την 15η επέτειο χειροτονίας και την 25ην επέτειο (μισού Ιωβηλαίου)εργασίας και προσφοράς του στην Εκκλησία του Γέροντα μας Αθανασίου Μισσού και θα έχουν ισχύ για διάστημα 6 μηνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here