Η ανωφελής σιωπή δηλώνει από ενοχή – ανοχή έως συγκάλυψη

Έπρεπε για μια άλλη φορά άλλοι θεσμοί να έρθουν να καλύψουν τα κενά των διοικούντων την Εκκλησία του Χριστού. Αυτή τη φορά η είδηση εξήλθε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας μέσω του πρακτορείου REUTERS και του πρωτοπόρου στην ενημέρωση μας Ekklisiaonline που ανέδειξε το σοβαρό αυτό δημοσίευμα και ηγρόν ηγόρασαν οι ιθύνοντες άλλωστε έχουν άλλα θέματα …. και κυρίως με το πρεστίζ τους να ασχοληθούν.

Έτσι μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα καταδείχθηκε το γεγονός ότι πλέον των 215 εκατομμυρίων χριστιανών διώχθηκαν το παρελθόν έτος, μόνο και μόνο επειδή δεν αρνήθηκαν την πίστη τους στον Χριστό.

Η έρευνα προχωρά σε βάθος και βάσει στατιστικών φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις φρικαλεότητες που υπέστη το στίφος των σύγχρονων Νεομαρτύρων. Έτσι υπολογίζεται ότι περί τους 250 Χριστιανούς σφαγιάζονταν ως αμνοί κάθε μήνα ενώ πλήθος γυναικόπαιδων υφίστατο κάθε είδους ατίμωση λόγω θρησκευτικής κοσμοθεωρίας. Μάλιστα ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι οι καταστάσεις αυτές θα είναι μόνο η αρχή, το προοίμιο δηλαδή και άλλων κατατρεγμών για άλλες μειονότητες, σε περίπτωση που οι πολιτισμένες χώρες δεν λάβουν τα δέοντα μέτρα.

Τη στιγμή που ο Εξοχώτατος Υπουργός Εξωτερικών της  γηραιάς Αλβιώνος Τζέρεμυ Χάντ κραυγάζει αγωνειωδών οι δικοί μας Προκαθήμενοι κωφεύουν μην τυχόν χαλάσει η τάξη και δεν φανούν εντάξει ή για ίδιους λόγους ευλογούν και επευλογούν τους εισβολείς στο Αφρίν.

Η ειρήνη του Χριστού κατήντησε λείψανο αναχρονιστικό στις χριστιανικές τους συνειδήσεις. Η όποια αναφορά στα τεκταινόμενα της Μέσης Ανατολής κυρίως και δευτερευόντως σε Αφρική και Ασία γίνεται εθιμοτυπικά και εκφράζεται με τον στείρο και άγονο ξύλινο λόγο τους.

Περισσότερη ευθιξία έχει η ψυχή του Υπουργού Τζέρεμυ Χάντ παρά η δική τους ύπαρξη που υποτίθεται αναλώνεται επ’ αγαθώ του Ευαγγελίου του Χριστού.

Ζουν οι Επίσκοποι μας εντειχισμένοι στα στεγανά τους. Έφτιαξαν και κάστα αυλοκολάκων και πραγματική μέριμνα για τα ποιμαντικά καθήκοντα τους μηδενική με ελάχιστες και για ελάχιστα εξαιρέσεις.

Αυτοί να καλοπερνούν και για τους υπόλοιπους «Έχει ο Θεός». Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι νέοι μας, τα υγιή τέκνα της Ελλάδας μας, δεν εκκλησιάζονται έτσι ώστε στις φιέστες που πρωτοστατούν οι ίδιοι ντυμένοι ως Βασιλείς αλλοτινής εποχής, ο φακός του κάμεραμαν να ζουμάρει στα πλήθη των ελλόγων προβάτων που καρπώνονται οι ποιμένες.

Ο κόσμος ξύπνησε. Η τεχνολογία με το διαδίκτυο ενημερώνει τους ανθρώπους χωρίς μεσάζοντες που θα χαλκεύσουν τις ειδήσεις στα μέτρα τους.

Φανταστείτε τι απήχηση θα είχε μια σύσσωμη καταγγελία – διαμαρτυρία για τα όσα υφίστανται οι όπου γης Χριστιανοί. Πόσο θα αναπτερωνόταν το ηθικό μας βλέποντας τους Ποιμένες μας να καταδικάζουν με παρρησία τα γεγονότα στην Μ. Ανατολή, αντί να ασχολούνται με τους Τόμους των Αυτοκεφαλιών και τις σχέσεις Μητρός και Θυγατέρων Εκκλησιών, τη στιγμή που ο κάθε άνθρωπος φαντάζεται τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ όλες αυτές τις ίντριγκες.

Ο Θεός χαρίζοι ημίν την Ειρήνην την πάντα νουν υπερέχουσαν και να εγκαινίζει στις ψυχές μας, πνεύμα ευθές.

Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Αθανάσιος Μισσός

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φρίκη: 210 εκατομ. Χριστιανοί διωκόμενοι πέρυσι – Ακόμα και παιδιά βιάζονται για την πίστη στον Χριστό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here