Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Ιωάννη Βολονάκη εκ Σύμης

Επίψλεβον επ’ αυτόν και ελέησον κατά το κρίμα των αγαπώντων το όνομα σου.

Άπαντες συνήχθημεν ομοθυμαδόν σήμερον 4η Ιανουαρίου του 2019 να κατευοδώσουμε τον μέχρι χθες προσφιλέστατον και από τούδε και εις αιώνας αλησμόνητον Ιωάννη Βολονάκη.

Ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ακρογωνιαίου λίθους της Συμαϊκής μας κοινωνίας ετελεύτησε τον βίο του πλήρης ημερών και μακάριος το πνεύματι και τη διανοία καταλίποντας μεγάλη παρακαταθήκη στην Μοναχοκόρη του Ειρήνη και στην εριτίμη οικογένεια της.

Παρίστασαι αγαπητή Ειρήνη, σήμερον προ της αιωνίου κατοικίας του αλήστου μνήμης πατρός σου, ο οποίος τόσο πολύ με ενέπνευσε ως προσωπικότητα παιδιόθεν.

Η άχρι τέλους σχέση μας ήρχησε στενότερα από το έτος 1991 ότε υπηρετούσα στην Ιερά Μονή Πανορμίτου ως Γραμματεύς και ο μακαριστός ως Τεχνικός Προϊστάμενος, θέση εκ της οποίας συνέβαλε τα πλείστα στο ανακαινιστικό – εκσυγχρονιστικό θαύμα της Μονής Πανορμίτου επί 49 συναπτά έτη.

Όλη η σύγχρονη παρουσία της Μονής αντηχεί Ηγούμενο Γαβριήλ Μαργαρίτη, Ιωάννη Βολονάκη, Μαρία Φανουράκη και Λεωνίδα Μισσό. Ως πολυτεχνίτης κατάφερε να γίνει η αείζωος υλική ψυχή του Μοναστηριακού Συγκροτήματος.

Πάντοτε ήσουν παιγνιώδης και γελαστός στην διάθεση. Σε κάθε προκύπτον ζήτημα πάντοτε οξύνους και ευρεσιτέχνης. Απέβλεπες πάντα στο συμφέρον της Μονής και επαγρυπνούσες ώστε δικαίως να μπορείς να αναφωνάξεις «Ο ζήλος του οίκου του Πατρός μου κατέφαγε με».

Το καταπληκτικό του χαρακτήρος σου όμως που με συνέπαιρνε ήταν η βαθιά φιλοσοφική και η βρίθουσα στοχαστική βλέψη σου επί της ζωής. Ποτέ δεν αφέθηκες να κλονιστείς από την τύρβη των βιοτικών μελημάτων.

Ίσταμαι προ της Τιμίας σορού σου το δέει κλονούμενος και συνεχόμενος φόβω να αποτίσω ελάχιστο φόρο τιμής ανθ΄ώνπερ παρά σου έλαβον και εδιδάχθην. Είμαι ίσως ο τελευταίος της παλαιάς φρουράς της Σύμης και του Πανορμίτη των ημερών μας.

Ο Αρχάγγελος όμως που τόσο αγαπήσαμε γνωρίζει ενεργώς καρδίας, ψυχάς και προαιρέσεις και σου επιφυλάσσει θέση εκ δεξιών του Παντάνακτος Θεού.

Γαίαν έχεις ελαφράν.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μου εν Χριστώ Ιωάννη

Ο πάλαι ποτέ συνοδοιπόρος σου και μέχρις εσχάτων μνημονεύων σε εις την Αγίαν Προσκομιδή

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Συνόδευσε ο Γέρον την Τιμία Σορό του, τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση τόσο για τον μακαριστό Ιωάννη Βολονάκη, όσο και για την μακαριστή σύζυγο του Ευαγγελία Γεωργά Βολονάκη, του πατρός και Επισκόπου του γενομένου κυρού Αποστόλου Διμέλη και του συμμαθητή του μακαριστού Πανορμίτη Φασουλάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here