Ον οι θεοί φιλούσιν αποθνήσκει νέος.

Δανειζόμαστε αυτή την ρήση των αρχαίων μας προγόνων αφού καμία άλλη φιλοσοφική θεώρηση δεν μπορεί να αποδώσει τον κλαυθμό της ψυχής μου στο άκουσμα της είδησης ότι ο Σπύρος Θωμάς που υπηρετούσε στο πλέον επίλεκτο σώμα της προεδρικής φρουράς, στο ευζωνικό τάγμα απεδήμησε τόσο παράδοξα και απρόσμενα προς Κύριον .

Ένας νέος με κράση, ανάστημα και Ελληνική ανδρεία ψυχή που μέχρι της τελευταίας ώρας της επίγειας παρουσίας του στεκόταν αγέρωχος στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτου σκοπών και φυλάττων τα Όσια και τα Ιερά της πατρίδας μας, χωρίς μάλιστα να γογγύσει ή να δηλώσει αδυναμία υπηρεσίας, μένοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως λέγει και η Αποκάλυψη πιστός άχρι θανάτου, παρέδωσε την μακαρία ψυχή του στον πλάστη. «Ως ωραίον άνθος εμαράνθη και πλέον κοσμεί η ύπαρξη του το δέκατο τάγμα των Αγίων και των Δικαίων».

Το Γ.Ε.Σ. όμως οφείλει να δώσει ιατροδικαστική έκθεση ώστε να εξιχνιαστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του μακαρία τη λήξει αδελφού μας.

Οι γονείς του απαρηγόρητοι θα τον κατευοδώσουν στην τελευταία του κατοικία στα Αποστολοβάδιστα χώματα που εποτίσθησαν από τους λύθρους αίματος του Πρωτοκλήτου Ανδρέου.

Εμείς ως ιερείς οφείλουμε «εν πρώτοις» να μνημονεύουμε αενάως στην Αγία Προσκομιδή το όνομά του όπως Κύριος ο Θεός αποπλύνη τα κρίματα του και συγκαταριθμήση την ψυχή του εν κόλποις Αβραάμ και εκ Δεξιών Αυτού.

Αιώνια σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημών.

Η πατρίς λυπείται  με την απώλεια τέτοιων ευκλεών τέκνων της.

Ο Θεός να χαρίζει στους γονείς και στους οικείους σου την άνωθεν παρηγορίαν.

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Αρχιμ. Αθ. Μισσός για θάνατο Εύζωνα: Στεκόταν αγέρωχος χωρίς να γογγύσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here