Φιλία εστί μία ψυχή εν σώμασιν ετέροις ενοικουμένη

Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος και μετά ιδιαιτέρας χαράς μετέβην, κατόπιν προσκλήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου Ρόδου ώστε να συμμετάσχω και να τελέσω το Μέγα Μυστήριο του Γάμου της συντοπίτισσας μου, Ευαγγελίας Τσαβαρή με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ιωάννη Μπάσιου Αξιωματικό Ε/Δ.

Ο εκείσε εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τοκούζης επιδεικνύοντας έτι μιαν φοράν αβραμιαία φιλοξενία και ανοίγων αγκάλας πατρικάς, με ανεβίβασε ψυχολογικά καθότι η κόπωση των τελευταίων ημερών και τα χρόνια προβλήματα της υγείας μου με έχουν καταβάλει, δίχως φυσικά να με πτοούν.

Με χαροποίησε το γεγονός ότι η εκλεκτή μερίδα των Συμιακών πάντοτε με θυμούνται και σε κάθε περίσταση εκφράζει την ανιδιοτελή αγάπη της. Όσον αφορά τους εκκλησιαστικούς κομπάρσους δεν δίνω δεκάρα για τα συναισθήματά τους απέναντι μου, καθώς είναι ανθρωποειδή χωρίς προσωπικότητα και αξία. Σημασία για μένα έχουν οι άνθρωποι οι τίμιοι, του μόχθου και του καθημερινού αγώνα κι όχι τα παράσιτα.

Η συγκίνηση μου κορυφώθηκε, όταν συναντήθηκα με τον εν Κυρίω αδελφό, αξιαγάπητο, αθόρυβο λευίτη, με σπουδαίο έργο, Αρχιμανδρίτη, Χριστόδουλο Κλαδίτη, Ρόδιο στην καταγωγή που υπηρετεί και κοσμεί με την παρουσία του, την Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, εν Αθήναις.

Τι ποιο ωραίο πράγμα να είσαι και να νιώθεις ως φίλος εν μέσω φίλων και να συνομιλείς ενώπιος ενωπίω χωρίς παρεξηγήσεις και κανόνες φαρισαϊσμού !

Δύο άντρες αγλαόκαρποι της Εκκλησίας που όλοι αναγνωρίζουν την αξία τους αλλά ο φόβος και οι εμπάθειες εγκλείουν τα στόματα.

Δόξα τω Θεώ που στον καύσωνα της εκκλησιαστικής μας υποκρισίας , ο Θεός μου φανερώνει πάντοτε μερικούς ανθρώπους να συμπνευματιστώ.

Η φιλία μας εξάλλου δεν είναι σημερινή κι αυριανή . Απαριθμεί τρεις δεκαετίες και οι σχέσεις δοκιμάζονται σαν τον χρυσό στο χωνευτήριον και αναλόγως αναδεικνύονται αληθείς ή ανούσιες και συμφεροντολογικές.

Ζη Κύριος ο Θεός !

Χριστός Ανέστη, λίαν προσφιλείς μου πατέρες , αδελφοί και συλλειτουργοί.

Ουδείς νοσφισμός θα κλονίσει ποτέ την εν Κυρίω τω Θεώ ημών αγάπην μας.

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here