Η στείρα αντίδραση και ο μηδενισμός των πάντων. Του Αθανασίου Μισσού, Αρχιμανδρίτη

Εντύπωση μεγάλη, σε βαθμό να γίνει viral, έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κάνει τον κύκλο της στις ιστοσελίδες του διαδικτύου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαθανατίζει μια ομάδα νέων ανθρώπων που συμμετείχαν στο gay pride της Θεσσαλονίκης να προμοτάρει εθνομηδενιστικά σλόγκαν με επίκληση φυσικά στο βεελζεβούλ πατέρα τους !!!

Βρήκαν αφορμή δηλαδή την πορεία υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων κάποιοι διεστραμμένοι, ώστε να βγάλουν τα εσώψυχά τους. Μέσα στην ανωνυμία του πλήθους όλα είναι ανεκτά, όλα είναι επιτρεπτά και όλα ατιμώρητα, μιας και η δύναμη του όχλου είναι ακατάβλητη.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η θρησκεία, η πατρίς και η χώρα μας με την επιβίωση των ομοφυλοφίλων δεν μας το διευκρινίζουν. Η ποιος από τους παραπάνω θεσμούς πλην ορισμένων αρτηριοσκληρωμένων φωνών τους στέρησαν το δικαίωμα στη χαρά της ζωής ;

Η στειρότητα και η έλλειψη επιχειρημάτων βρίσκει πάντα καταφύγιο στην ύβρη και στον μηδενισμό.

Εμείς όμως επ’ ουδενί δεν καταδικάζουμε τα πρόσωπα των παιδιών αυτών που εξέφρασαν κατά τον πιο ακραίο τρόπο τα εσώψυχά τους. Απερίφραστα καταδικάζουμε το σύστημα που ταλανίζει τα οράματα ενός νέου ανθρώπου και τις ελευθερίες του.

Και μετά απορούμε γιατί η χώρα μας οδεύει από το κακόν στο χείρον.

Όσο οι άνθρωποι συνθλίβονται στο κοινωνικό status και όσο ο αγώνας διεκδικήσεων είναι ζάρι στα χέρια των ακραίων φωνών, τόσο θα συναντούμε τέτοια φαινόμενα.

Ελπίδα μόνη μας απτή ο Χριστός  και η παιδεία, όμως θα διεμήνυε και ο εθνεγέρτης του γένους μας Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.

Κύριος φωτίσαι και συγχωρήσαι ημάς.

Ευχέτης προς Κύριον

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here