Εν ωδαίς και ψαλμοίς σε κλίμα ευφρόσυνο ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον αύλειο χώρο της οικίας του πρωτοπρεσβυτέρου, πατρός Κυριακού Μανέττα.

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός όπως τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Μαρίνης. Της εσπερινής συνάξεως προεξήρχαν οι Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου Αθανάσιος Μισσός και Παϊσιος Φαρμακίδης συμπαραστατούμενοι υπό των Πρωτορεσβυτέρων Γεωργίου Τοκούζη και Κυριακού Μανέττα και Οικοδεσπότη.

Με την παρουσία τους ετίμησαν την εορτή πλειάδα κόσμου και άνθρωποι εγνωσμένου κύρους της τοπικής μας κοινωνίας, όπως η σύζυγος του Δημάρχου Ροδίων κ. Αγάπη Καλομοίρη – Χατζηδιάκου, Συμβολαιογράφος, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Παναγιωτάκη Μαρίνα, η Αρχαιολόγος από 4η Εφ. Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Παπαβασιλείου Ελένη, ο Καθηγητής Φιλόλογος κ. Λιαμής Ηλίας, η σύζυγος του τ. Δημάρχου κ. Χιωτάκη, γιατροί, στρατιωτικοί κ.α.

Ο Αρχιμανδρίτης και προεξάρχων της Πανηγύρεως κήρυξε τον Θ. Λόγον όπου εξέπληξε το πλήθος, ο Ακάματος και Αγαπητός από την Ροδιακή Κοινωνία Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τοκούζης, ευχαρίστησε στην αντιφώνηση του τον π. Κυριακό Μανέττα για την ξεχωριστή τιμή και μνήμη της Αγίας Μαρίνας.

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, ευχαρίστησε εν σειρά τους Τίμιους Αδελφούς Πατέρες  για την Τιμή, την Αγάπη τους, την Στήριξη και την Σύμπνοια !

Εν συνεχεία ακολούθησε πλούσια παράθεση εδεσμάτων στους πιστούς με τραγούδια και χορό ενώ ο πατήρ Κυριακός έδωσε ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό και με τους Μουσικούς της Οικογένειας Ευστάθιου Μανούσου !

Ευχόμεθα όπως ταις μεσιτείαις της Αγίας Μαρίνης ο Θεός χαρίζη πλουσίαν την χάριν Αυτού εφ ημάς και κατευθύνη τους πόδας ημών.

Ευχέτης προς Κύριον

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here