Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την πρέπουσα Ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων Ρόδου, σήμερα 25 Δεκεμβρίου του 2019, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανασίου Μισσού με πάρα πολύ κόσμο, μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις,        + Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ * Ἱερώτατοι καί Θεοφιλέστατοι ἀδελφοί, προσφιλέστατα τέκνα ἐν Κυρίῳ,

Φθάσαντες τήν μεγάλην ἑορτήν τῶν Χριστουγέννων, δοξολογοῦμεν ἐν ὕμνοις καἰ ᾠδαῖς πνευματικαῖς τόν δι᾿ ἡμᾶς τούς ἀνθρώπους κενώσαντα ἑαυτόν καί τήν ἡμετέραν σάρκα ἀναλαβόντα Κύριον, ἵνα λυτρώσηται ἡμᾶς ἐκ τῆς «δουλείας τοῦ ἀλλοτρίου» καί ἀνοίξῃ τῷ γένει τῶν ἀνθρώπων Παραδείσου τάς πύλας…..

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, αφού ευλόγησε τα Χριστόψωμα κατά το έθος, τα μοίρασε στον καθένα ξεχωριστά, «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία, ο ποιμένας και οι ποιμενόμενοι, Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως, ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι ! »

Έδωσε και έλαβε ευχές ειλικρινείς ως συνειδητοποιημένοι χριστιανοί για το πνευματικό έργο που επιτελεί ο Γέροντας Αθανάσιος και την ανιδιοτελή και έμπρακτη αγάπη προς όλους χωρίς διακρίσεις με έργα ανυπόκριτα και λόγο πνευματικό, απλό, ανθρώπινο, φιλικό και κάποιες φορές και έξω από τα δόντια, με ηθική και υλική βοήθεια κατά δύναμη και αυτό αποδεικνύεται από την πολυπληθή συμμετοχή κόσμου απ’ όλη την Ρόδο και από όλη την Ελλάδα που είναι γνωστός, επισκεπτόμενοι την Ρόδο, φτάνουν και στον Ιερό Ιδρυματικό τούτο Ναό του Αγίου Τρύφωνος όταν λειτουργεί για να συμπροσευχηθούν και να πάρουν την ευχή του !

Στην συνέχεια μοίρασε Δώρα στα παιδιά που εκκλησιάστηκαν αυτή την μεγάλη ημέρα, όπου πήραν πραγματική χαρά, όπως και στους μεγάλους που τελικά όλοι είναι και ήμαστε παιδιά, παιδιά του ίδιου Θεού !  Ακόμα και έξω από τον Ναό και σε αλλόθρησκους έδωσε ότι κρατούσε από Δώρα που με περίσσια χαρά δέχτηκαν και του ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά !

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την κυριώνυμη της εορτής των Χριστουγέννων !

Ανταποκριτές : Σπυρίδων Σταματάκης, Ψειρής Γεώργιος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here